Babka kakaowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Babka kakaowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 mililitrów

3 sztuki

250 gramów

250 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą pianę.

Krok 2

Dodaj wodę, olej, przesianą mąkę i proszek. Ponownie zmiksuj.

Krok 3

Do wysmarowanej olejem formy wlej połowę ciasta, a do reszty dodaj kakao i wylej na jasną masę.

Krok 4

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-45 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone w środku.

Krok 5

Przestygniętą babkę posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej