Babka kakaowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka kakaowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 mililitrów

3 sztuki

250 gramów

250 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą pianę.

Krok 2

Dodaj wodę, olej, przesianą mąkę i proszek. Ponownie zmiksuj.

Krok 3

Do wysmarowanej olejem formy wlej połowę ciasta, a do reszty dodaj kakao i wylej na jasną masę.

Krok 4

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-45 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone w środku.

Krok 5

Przestygniętą babkę posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej