Składniki
120 mililitrów
3 sztuki
250 gramów
250 gramów
2 łyżeczki
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą pianę.
Krok 2
Dodaj wodę, olej, przesianą mąkę i proszek. Ponownie zmiksuj.
Krok 3
Do wysmarowanej olejem formy wlej połowę ciasta, a do reszty dodaj kakao i wylej na jasną masę.
Krok 4
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-45 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone w środku.
Krok 5
Przestygniętą babkę posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej