
Składniki
120 mililitrów
3 sztuki
250 gramów
250 gramów
2 łyżeczki
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą pianę.
Krok 2
Dodaj wodę, olej, przesianą mąkę i proszek. Ponownie zmiksuj.
Krok 3
Do wysmarowanej olejem formy wlej połowę ciasta, a do reszty dodaj kakao i wylej na jasną masę.
Krok 4
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-45 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone w środku.
Krok 5
Przestygniętą babkę posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej