Babka kakaowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka kakaowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 mililitrów

3 sztuki

250 gramów

250 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą pianę.

Krok 2

Dodaj wodę, olej, przesianą mąkę i proszek. Ponownie zmiksuj.

Krok 3

Do wysmarowanej olejem formy wlej połowę ciasta, a do reszty dodaj kakao i wylej na jasną masę.

Krok 4

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-45 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone w środku.

Krok 5

Przestygniętą babkę posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka kakaowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej