
Składniki
120 mililitrów
3 sztuki
250 gramów
250 gramów
2 łyżeczki
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą pianę.
Krok 2
Dodaj wodę, olej, przesianą mąkę i proszek. Ponownie zmiksuj.
Krok 3
Do wysmarowanej olejem formy wlej połowę ciasta, a do reszty dodaj kakao i wylej na jasną masę.
Krok 4
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-45 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone w środku.
Krok 5
Przestygniętą babkę posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej