Mini mazurki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini mazurki

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

2 sztuki

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników wyrobić elastyczne i jednolite ciasto. Owinąć w folię spożywczą i wsadzić do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Ciasto rozwałkowac na placek o grubości ok. 0,5 cm i wykrawać małe mazurki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wsadzic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut. Po wystudzeniu dekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wafel kolorowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej