Mini mazurki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini mazurki

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

2 sztuki

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników wyrobić elastyczne i jednolite ciasto. Owinąć w folię spożywczą i wsadzić do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Ciasto rozwałkowac na placek o grubości ok. 0,5 cm i wykrawać małe mazurki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wsadzic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut. Po wystudzeniu dekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini mazurki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Twarożek z owocami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej