
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jest to bardzo ciekawy przepis, który nadaje się jako wspaniały deser. Wygląda wspaniale i tak też smakuje, co jest bardzo wazne jeśli chodzi o potrawy wywodzące się z najróżniejszych restauracji na całym świecie .Z brzoskwini zdejmujemy skórkę i dzielimy na dwie równe połówki. Konfitury mieszamy z posiekanymi orzechami i cukrem. Z brzoskwiń wyjmujemy pestkę, a jej miejsce wkładamy nasze nadzienie. Całość kładziemy na blachę i zostawiamy w piekarniku przez kilkanaście minut. Brzoskwinie możemy także ozdobić bitą śmietaną. Taki deser podajemy na gorąco, nie chłodzimy go. Brzoskwinie mogą być z puszki, jeśli deser robimy poza sezonem. Konfitury także możemy kupić w sklepie. Ważne, aby miały one naturalny, domowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej