
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jest to bardzo ciekawy przepis, który nadaje się jako wspaniały deser. Wygląda wspaniale i tak też smakuje, co jest bardzo wazne jeśli chodzi o potrawy wywodzące się z najróżniejszych restauracji na całym świecie .Z brzoskwini zdejmujemy skórkę i dzielimy na dwie równe połówki. Konfitury mieszamy z posiekanymi orzechami i cukrem. Z brzoskwiń wyjmujemy pestkę, a jej miejsce wkładamy nasze nadzienie. Całość kładziemy na blachę i zostawiamy w piekarniku przez kilkanaście minut. Brzoskwinie możemy także ozdobić bitą śmietaną. Taki deser podajemy na gorąco, nie chłodzimy go. Brzoskwinie mogą być z puszki, jeśli deser robimy poza sezonem. Konfitury także możemy kupić w sklepie. Ważne, aby miały one naturalny, domowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej