Tarta czereśniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta czereśniowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło posiekać i zmieszać z maka, mlekiem, cukrem, i szczypta soli. Z ciasta uformować kule i włożyć do lodówki na godzinę. Czereśnie umyć w zimnej wodzie i osuszyć. Wyjąc pestki z czereśni. Ciasto rozwałkować na plaski placek. Foremkę natłuścić i posypać maka, po czym włożyć rozwałkowane ciasto, pamiętając o bokach. Ciasto w foremce nakłuć widelcem, aby uciekło ze spodu powietrze. Następnie ucierać cukier puder, migdały, make i jajka, tak żeby utworzyły gładką masę. Na ciasto położyć czereśnie i polać kremem migdałowym. Formę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180stC na godzinę. Cukier żelujący rozpuścić w wodzie i zalać nią ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej