Tarta czereśniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta czereśniowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło posiekać i zmieszać z maka, mlekiem, cukrem, i szczypta soli. Z ciasta uformować kule i włożyć do lodówki na godzinę. Czereśnie umyć w zimnej wodzie i osuszyć. Wyjąc pestki z czereśni. Ciasto rozwałkować na plaski placek. Foremkę natłuścić i posypać maka, po czym włożyć rozwałkowane ciasto, pamiętając o bokach. Ciasto w foremce nakłuć widelcem, aby uciekło ze spodu powietrze. Następnie ucierać cukier puder, migdały, make i jajka, tak żeby utworzyły gładką masę. Na ciasto położyć czereśnie i polać kremem migdałowym. Formę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180stC na godzinę. Cukier żelujący rozpuścić w wodzie i zalać nią ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej