Tarta czereśniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta czereśniowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło posiekać i zmieszać z maka, mlekiem, cukrem, i szczypta soli. Z ciasta uformować kule i włożyć do lodówki na godzinę. Czereśnie umyć w zimnej wodzie i osuszyć. Wyjąc pestki z czereśni. Ciasto rozwałkować na plaski placek. Foremkę natłuścić i posypać maka, po czym włożyć rozwałkowane ciasto, pamiętając o bokach. Ciasto w foremce nakłuć widelcem, aby uciekło ze spodu powietrze. Następnie ucierać cukier puder, migdały, make i jajka, tak żeby utworzyły gładką masę. Na ciasto położyć czereśnie i polać kremem migdałowym. Formę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180stC na godzinę. Cukier żelujący rozpuścić w wodzie i zalać nią ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta czereśniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej