
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło posiekać i zmieszać z maka, mlekiem, cukrem, i szczypta soli. Z ciasta uformować kule i włożyć do lodówki na godzinę. Czereśnie umyć w zimnej wodzie i osuszyć. Wyjąc pestki z czereśni. Ciasto rozwałkować na plaski placek. Foremkę natłuścić i posypać maka, po czym włożyć rozwałkowane ciasto, pamiętając o bokach. Ciasto w foremce nakłuć widelcem, aby uciekło ze spodu powietrze. Następnie ucierać cukier puder, migdały, make i jajka, tak żeby utworzyły gładką masę. Na ciasto położyć czereśnie i polać kremem migdałowym. Formę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180stC na godzinę. Cukier żelujący rozpuścić w wodzie i zalać nią ciasto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























