Tort śmietankowo-truskawkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort śmietankowo-truskawkowy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki zawinąć z ręcznik papierowy i skruszyć. Masło rozpuścić i wymieszać z rozgniecionymi herbatnikami. Masę rozłożyć na blaszce, dociskając do boków blachy. Twarożek razem z mlekiem i cukrem pudrem utrzeć i wylać na herbatniki. Mielone migdały rozsypać po Twarożku. Truskawki przekroić na pół i położyć na migdałach. Śmietanę kremówkę ubić na bita śmietanę i w miedzy czasie dodawać cukier i śmietan-fix. Bitą śmietanę rozłożyć na truskawkach. Na bitej śmietanie zrobić delikatne wzorki widelcem i położyć kilka połówek truskawek, polać polewa. Tort powinien stać w lodowce aż do czasu spożycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort śmietankowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort śmietankowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort śmietankowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort śmietankowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort śmietankowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort śmietankowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort śmietankowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort śmietankowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej