Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatniki zawinąć z ręcznik papierowy i skruszyć. Masło rozpuścić i wymieszać z rozgniecionymi herbatnikami. Masę rozłożyć na blaszce, dociskając do boków blachy. Twarożek razem z mlekiem i cukrem pudrem utrzeć i wylać na herbatniki. Mielone migdały rozsypać po Twarożku. Truskawki przekroić na pół i położyć na migdałach. Śmietanę kremówkę ubić na bita śmietanę i w miedzy czasie dodawać cukier i śmietan-fix. Bitą śmietanę rozłożyć na truskawkach. Na bitej śmietanie zrobić delikatne wzorki widelcem i położyć kilka połówek truskawek, polać polewa. Tort powinien stać w lodowce aż do czasu spożycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej