
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatniki zawinąć z ręcznik papierowy i skruszyć. Masło rozpuścić i wymieszać z rozgniecionymi herbatnikami. Masę rozłożyć na blaszce, dociskając do boków blachy. Twarożek razem z mlekiem i cukrem pudrem utrzeć i wylać na herbatniki. Mielone migdały rozsypać po Twarożku. Truskawki przekroić na pół i położyć na migdałach. Śmietanę kremówkę ubić na bita śmietanę i w miedzy czasie dodawać cukier i śmietan-fix. Bitą śmietanę rozłożyć na truskawkach. Na bitej śmietanie zrobić delikatne wzorki widelcem i położyć kilka połówek truskawek, polać polewa. Tort powinien stać w lodowce aż do czasu spożycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej