
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatniki zawinąć z ręcznik papierowy i skruszyć. Masło rozpuścić i wymieszać z rozgniecionymi herbatnikami. Masę rozłożyć na blaszce, dociskając do boków blachy. Twarożek razem z mlekiem i cukrem pudrem utrzeć i wylać na herbatniki. Mielone migdały rozsypać po Twarożku. Truskawki przekroić na pół i położyć na migdałach. Śmietanę kremówkę ubić na bita śmietanę i w miedzy czasie dodawać cukier i śmietan-fix. Bitą śmietanę rozłożyć na truskawkach. Na bitej śmietanie zrobić delikatne wzorki widelcem i położyć kilka połówek truskawek, polać polewa. Tort powinien stać w lodowce aż do czasu spożycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej