
Składniki
3 łyżki
7 łyżek
1 szczypta
8 sztuk
8 sztuk
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko w proszku rozdrabnaimy blenderem, dodajemy mleczka kokosowego, słodzik, aromat i miksujemy tak by powstała gładka dość gęsta masa.
Krok 2
Formujemy z niej „placuszki” na których układamy malinkę z migdałem w środku i tak zawijamy by powstał okragły kształt.
Krok 3
Kuleczki obtaczamy we wiórkach kokosowych albo w białej posypce do ciast i chowamy do lodówki na kilka godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej