Dietetyczne kuleczki a'la rafello przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dietetyczne kuleczki a'la rafello

Autor: makowale

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

7 łyżek

1 szczypta

8 sztuk

8 sztuk

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko w proszku rozdrabnaimy blenderem, dodajemy mleczka kokosowego, słodzik, aromat i miksujemy tak by powstała gładka dość gęsta masa.

Krok 2

Formujemy z niej „placuszki” na których układamy malinkę z migdałem w środku i tak zawijamy by powstał okragły kształt.

Krok 3

Kuleczki obtaczamy we wiórkach kokosowych albo w białej posypce do ciast i chowamy do lodówki na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej