Dietetyczne kuleczki a'la rafello przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dietetyczne kuleczki a'la rafello

Autor: makowale

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

7 łyżek

1 szczypta

8 sztuk

8 sztuk

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko w proszku rozdrabnaimy blenderem, dodajemy mleczka kokosowego, słodzik, aromat i miksujemy tak by powstała gładka dość gęsta masa.

Krok 2

Formujemy z niej „placuszki” na których układamy malinkę z migdałem w środku i tak zawijamy by powstał okragły kształt.

Krok 3

Kuleczki obtaczamy we wiórkach kokosowych albo w białej posypce do ciast i chowamy do lodówki na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pavlova
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej