
Składniki
3 łyżki
7 łyżek
1 szczypta
8 sztuk
8 sztuk
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko w proszku rozdrabnaimy blenderem, dodajemy mleczka kokosowego, słodzik, aromat i miksujemy tak by powstała gładka dość gęsta masa.
Krok 2
Formujemy z niej „placuszki” na których układamy malinkę z migdałem w środku i tak zawijamy by powstał okragły kształt.
Krok 3
Kuleczki obtaczamy we wiórkach kokosowych albo w białej posypce do ciast i chowamy do lodówki na kilka godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej