Dietetyczne kuleczki a'la rafello przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dietetyczne kuleczki a'la rafello

Autor: makowale

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

7 łyżek

1 szczypta

8 sztuk

8 sztuk

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko w proszku rozdrabnaimy blenderem, dodajemy mleczka kokosowego, słodzik, aromat i miksujemy tak by powstała gładka dość gęsta masa.

Krok 2

Formujemy z niej „placuszki” na których układamy malinkę z migdałem w środku i tak zawijamy by powstał okragły kształt.

Krok 3

Kuleczki obtaczamy we wiórkach kokosowych albo w białej posypce do ciast i chowamy do lodówki na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dietetyczne kuleczki a'la rafello - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej