Pyszne bułeczki Dinner Rolls przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne bułeczki Dinner Rolls

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

0.25 szklanki

3 szklanki

3 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób rozczyn –połącz drożdże, wodę 3 łyżki mąki, łyżeczkę cukru, zamieszaj przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut do wyrośnięcia. Następnie dodaj mąkę, cukier, masło, jajko oraz sól.

Krok 2

Wrób ciasto i pozostaw pod przykryciem do wyrośnięcia na 20 minut. Następnie podziel je na 14 części i uformuj podłużne bułeczki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i układaj bułeczki w odstępach od siebie.

Krok 3

Przykryj ściereczką i poczekaj 30 minut, żeby podrosły. Piekarnik nagrzej do 190 stop. C, włóż bułeczki i piecz około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej