Pyszne bułeczki Dinner Rolls przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne bułeczki Dinner Rolls

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

0.25 szklanki

3 szklanki

3 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób rozczyn –połącz drożdże, wodę 3 łyżki mąki, łyżeczkę cukru, zamieszaj przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut do wyrośnięcia. Następnie dodaj mąkę, cukier, masło, jajko oraz sól.

Krok 2

Wrób ciasto i pozostaw pod przykryciem do wyrośnięcia na 20 minut. Następnie podziel je na 14 części i uformuj podłużne bułeczki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i układaj bułeczki w odstępach od siebie.

Krok 3

Przykryj ściereczką i poczekaj 30 minut, żeby podrosły. Piekarnik nagrzej do 190 stop. C, włóż bułeczki i piecz około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne bułeczki Dinner Rolls - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej