
Składniki
2 łyżki
0.5 szklanki
1 sztuka
5 sztuk
3.5 szklanki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka wymieszaj z mąką, proszkiem, cukrami i margaryną.
Krok 2
Wyrób kruszonkę. Podziel na połowę.
Krok 3
Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 4
Tortownicę natłuść i obsyp bułka tartą.
Krok 5
Wyłóż połowę ciasta. Ułóż truskawki, przykryj pianą i posyp resztą ciasta.
Krok 6
Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej