Kruszonka z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruszonka z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 sztuka

5 sztuk

3.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka wymieszaj z mąką, proszkiem, cukrami i margaryną.

Krok 2

Wyrób kruszonkę. Podziel na połowę.

Krok 3

Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 4

Tortownicę natłuść i obsyp bułka tartą.

Krok 5

Wyłóż połowę ciasta. Ułóż truskawki, przykryj pianą i posyp resztą ciasta.

Krok 6

Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej