Kruszonka z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruszonka z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 sztuka

5 sztuk

3.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka wymieszaj z mąką, proszkiem, cukrami i margaryną.

Krok 2

Wyrób kruszonkę. Podziel na połowę.

Krok 3

Białka ubij na sztywną pianę.

Krok 4

Tortownicę natłuść i obsyp bułka tartą.

Krok 5

Wyłóż połowę ciasta. Ułóż truskawki, przykryj pianą i posyp resztą ciasta.

Krok 6

Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruszonka z  truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej