Składniki
2 łyżki
0.5 szklanki
1 sztuka
5 sztuk
3.5 szklanki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka wymieszaj z mąką, proszkiem, cukrami i margaryną.
Krok 2
Wyrób kruszonkę. Podziel na połowę.
Krok 3
Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 4
Tortownicę natłuść i obsyp bułka tartą.
Krok 5
Wyłóż połowę ciasta. Ułóż truskawki, przykryj pianą i posyp resztą ciasta.
Krok 6
Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej