Słoneczny deser ananasowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słoneczny deser ananasowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ananasa wydłub miąższ i odłóż na talerzu.

Krok 2

Jabłko pokrój, oczyść z gniazda nasiennego i ułóż na ananasie.

Krok 3

Pomarańczę obierz, pokrój i również ułóż na ananasie.

Krok 4

Całość polej czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słoneczny deser ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słoneczny deser ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słoneczny deser ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słoneczny deser ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słoneczny deser ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słoneczny deser ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słoneczny deser ananasowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słoneczny deser ananasowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej