Mleczko waniliowe - przepis z syropem owocowym | Przepisy.pl pixel

Mleczko waniliowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 łyżki

2 sztuki

1.5 szklanki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj jajka, a następnie wyparz, rozbij i wlej do miski.

Krok 2

Ubij z cukrem na pulchną masę.

Krok 3

Ciepłe mleko połącz z utartą masą.

Krok 4

Masę z jaj i mleka wlej do filiżanek i wstaw do naczynia z gorącą wodą. Ogrzewaj, aż mleko się zetnie.

Krok 5

Wystudź i podawaj z syropem owocowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej