
Składniki
2.5 łyżki
2 sztuki
1.5 szklanki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj jajka, a następnie wyparz, rozbij i wlej do miski.
Krok 2
Ubij z cukrem na pulchną masę.
Krok 3
Ciepłe mleko połącz z utartą masą.
Krok 4
Masę z jaj i mleka wlej do filiżanek i wstaw do naczynia z gorącą wodą. Ogrzewaj, aż mleko się zetnie.
Krok 5
Wystudź i podawaj z syropem owocowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej