Mleczko waniliowe - przepis z syropem owocowym | Przepisy.pl pixel

Mleczko waniliowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 łyżki

2 sztuki

1.5 szklanki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj jajka, a następnie wyparz, rozbij i wlej do miski.

Krok 2

Ubij z cukrem na pulchną masę.

Krok 3

Ciepłe mleko połącz z utartą masą.

Krok 4

Masę z jaj i mleka wlej do filiżanek i wstaw do naczynia z gorącą wodą. Ogrzewaj, aż mleko się zetnie.

Krok 5

Wystudź i podawaj z syropem owocowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Surówka z buraków
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej