Cytrynowe księżyce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowe księżyce

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

125 gramów

0.8 szklanki

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami.Dodajemy startą skórkę z cytryny i sok wyciśnięty z niej. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy pianę i wszystko razem delikatnie mieszamy.

Krok 2

Wykładamy na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) tworząc prostokąt i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 min / 180 C (pieczemy do suchego patyczka). Po lekkim ostygnięciu wycinamy szklanką księżyce. Zajadamy jeszcze ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej