
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
125 gramów
0.8 szklanki
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami.Dodajemy startą skórkę z cytryny i sok wyciśnięty z niej. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy pianę i wszystko razem delikatnie mieszamy.
Krok 2
Wykładamy na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) tworząc prostokąt i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 min / 180 C (pieczemy do suchego patyczka). Po lekkim ostygnięciu wycinamy szklanką księżyce. Zajadamy jeszcze ciepłe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej