Cytrynowe księżyce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowe księżyce

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

125 gramów

0.8 szklanki

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami.Dodajemy startą skórkę z cytryny i sok wyciśnięty z niej. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy pianę i wszystko razem delikatnie mieszamy.

Krok 2

Wykładamy na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) tworząc prostokąt i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 min / 180 C (pieczemy do suchego patyczka). Po lekkim ostygnięciu wycinamy szklanką księżyce. Zajadamy jeszcze ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowe księżyce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej