Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

5

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier oraz cynamon i dokładnie mieszamy, studzimy.

Krok 2

Ciasto cienko rozwałkowujemy i smarujemy cynamonowym masłem, posypujemy płatkami migdałowymi i zwijamy ruloniki, które tniemy na 1-1,5 cm kawałki.

Krok 3

Ślimaczki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170-180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej