Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

5

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier oraz cynamon i dokładnie mieszamy, studzimy.

Krok 2

Ciasto cienko rozwałkowujemy i smarujemy cynamonowym masłem, posypujemy płatkami migdałowymi i zwijamy ruloniki, które tniemy na 1-1,5 cm kawałki.

Krok 3

Ślimaczki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170-180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej