Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami
łatwe
79 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier oraz cynamon i dokładnie mieszamy, studzimy.
Krok 2
Ciasto cienko rozwałkowujemy i smarujemy cynamonowym masłem, posypujemy płatkami migdałowymi i zwijamy ruloniki, które tniemy na 1-1,5 cm kawałki.
Krok 3
Ślimaczki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170-180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej