Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

2

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier oraz cynamon i dokładnie mieszamy, studzimy.

Krok 2

Ciasto cienko rozwałkowujemy i smarujemy cynamonowym masłem, posypujemy płatkami migdałowymi i zwijamy ruloniki, które tniemy na 1-1,5 cm kawałki.

Krok 3

Ślimaczki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170-180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej