Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

6

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier oraz cynamon i dokładnie mieszamy, studzimy.

Krok 2

Ciasto cienko rozwałkowujemy i smarujemy cynamonowym masłem, posypujemy płatkami migdałowymi i zwijamy ruloniki, które tniemy na 1-1,5 cm kawałki.

Krok 3

Ślimaczki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170-180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej