Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier oraz cynamon i dokładnie mieszamy, studzimy.

Krok 2

Ciasto cienko rozwałkowujemy i smarujemy cynamonowym masłem, posypujemy płatkami migdałowymi i zwijamy ruloniki, które tniemy na 1-1,5 cm kawałki.

Krok 3

Ślimaczki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170-180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej