
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
250 gramów
250 gramów
1 opakowanie
205 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło starannie siekamy z mąką, następnie dodajemy cukier puder (5 g) i sól i dokładnie mieszamy. Do ciasta wbijamy jedno jajko, dodajemy przyprawę cynamon i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Wałkujemy ciasto, wycinamy gwiazdeczki i nakłuwamy każdą z nich.
Krok 2
Ciasteczka układamy na blaszewysmarowanejlekko masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Gwiazdeczki pieczemy w piekarniku przez kwadrans w temperaturze 180 stopni Po wyjęciu z piekarnika, czekamy aż ostygną i zabieramy się za dekorowanie: kolejno smarujemy ciasteczko lukrem i starannie układamy złote perełki. Czynność powtarzamy z każdym ciasteczkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej