Świąteczne ciasteczka złote gwiazdeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczne ciasteczka złote gwiazdeczki

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

250 gramów

250 gramów

1 opakowanie

205 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło starannie siekamy z mąką, następnie dodajemy cukier puder (5 g) i sól i dokładnie mieszamy. Do ciasta wbijamy jedno jajko, dodajemy przyprawę cynamon i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Wałkujemy ciasto, wycinamy gwiazdeczki i nakłuwamy każdą z nich.

Krok 2

Ciasteczka układamy na blaszewysmarowanejlekko masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Gwiazdeczki pieczemy w piekarniku przez kwadrans w temperaturze 180 stopni Po wyjęciu z piekarnika, czekamy aż ostygną i zabieramy się za dekorowanie: kolejno smarujemy ciasteczko lukrem i starannie układamy złote perełki. Czynność powtarzamy z każdym ciasteczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne ciasteczka złote gwiazdeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne ciasteczka złote gwiazdeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne ciasteczka złote gwiazdeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne ciasteczka złote gwiazdeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne ciasteczka złote gwiazdeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne ciasteczka złote gwiazdeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne ciasteczka złote gwiazdeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczne ciasteczka złote gwiazdeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
racuszki z jabłkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej