Mandarynki z chrupiącym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mandarynki z chrupiącym nadzieniem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżki

1.5 łyżki

500 gramów

600 gramów

1 opakowanie

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mandarynki przekrój na pół i usuń pestki, lekko wydrążając łyżeczką.

Krok 2

Wydrążony miąższ drobno posiekaj, a następnie zmieszaj z twarogiem, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 3

Napełnij masą połowę mandarynek.

Krok 4

Płatki owsiane zmieszaj z migdałami.

Krok 5

Cukier usmaż na patelni na karmel.

Krok 6

Dodaj mieszankę z płatków owsianych i owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej