Mandarynki z chrupiącym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mandarynki z chrupiącym nadzieniem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

500 gramów

1.5 łyżki

1.5 łyżki

1.5 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mandarynki przekrój na pół i usuń pestki, lekko wydrążając łyżeczką.

Krok 2

Wydrążony miąższ drobno posiekaj, a następnie zmieszaj z twarogiem, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 3

Napełnij masą połowę mandarynek.

Krok 4

Płatki owsiane zmieszaj z migdałami.

Krok 5

Cukier usmaż na patelni na karmel.

Krok 6

Dodaj mieszankę z płatków owsianych i owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej