Mandarynki z chrupiącym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mandarynki z chrupiącym nadzieniem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżki

1.5 łyżki

500 gramów

600 gramów

1 opakowanie

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mandarynki przekrój na pół i usuń pestki, lekko wydrążając łyżeczką.

Krok 2

Wydrążony miąższ drobno posiekaj, a następnie zmieszaj z twarogiem, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 3

Napełnij masą połowę mandarynek.

Krok 4

Płatki owsiane zmieszaj z migdałami.

Krok 5

Cukier usmaż na patelni na karmel.

Krok 6

Dodaj mieszankę z płatków owsianych i owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej