
Składniki
1.5 łyżki
1.5 łyżki
500 gramów
600 gramów
1 opakowanie
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mandarynki przekrój na pół i usuń pestki, lekko wydrążając łyżeczką.
Krok 2
Wydrążony miąższ drobno posiekaj, a następnie zmieszaj z twarogiem, cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 3
Napełnij masą połowę mandarynek.
Krok 4
Płatki owsiane zmieszaj z migdałami.
Krok 5
Cukier usmaż na patelni na karmel.
Krok 6
Dodaj mieszankę z płatków owsianych i owoców.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej