Mandarynki z chrupiącym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mandarynki z chrupiącym nadzieniem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżki

1.5 łyżki

500 gramów

600 gramów

1 opakowanie

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mandarynki przekrój na pół i usuń pestki, lekko wydrążając łyżeczką.

Krok 2

Wydrążony miąższ drobno posiekaj, a następnie zmieszaj z twarogiem, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 3

Napełnij masą połowę mandarynek.

Krok 4

Płatki owsiane zmieszaj z migdałami.

Krok 5

Cukier usmaż na patelni na karmel.

Krok 6

Dodaj mieszankę z płatków owsianych i owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mandarynki z chrupiącym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej