Sorbet z lychee i kokosa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sorbet z lychee i kokosa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko kokosowe wymieszaj z 1/2 szklanki ciepłej wody.

Krok 2

Odsącz lychee, syrop przelej do innego naczynia.

Krok 3

Owoce zmiksuj z pastą z mleka kokosowego, 1/4 szklanki syropu i 2 łyżkami soku z cytryny. Wstaw do zamrażalnika i mieszaj od czasu do czasu.

Krok 4

Mango pokrój na cząstki i podawaj z sorbetem. Deser posyp skórką otartą z cytryny lub limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sorbet z lychee i kokosa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej