
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
3 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko kokosowe wymieszaj z 1/2 szklanki ciepłej wody.
Krok 2
Odsącz lychee, syrop przelej do innego naczynia.
Krok 3
Owoce zmiksuj z pastą z mleka kokosowego, 1/4 szklanki syropu i 2 łyżkami soku z cytryny. Wstaw do zamrażalnika i mieszaj od czasu do czasu.
Krok 4
Mango pokrój na cząstki i podawaj z sorbetem. Deser posyp skórką otartą z cytryny lub limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej