
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
3 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko kokosowe wymieszaj z 1/2 szklanki ciepłej wody.
Krok 2
Odsącz lychee, syrop przelej do innego naczynia.
Krok 3
Owoce zmiksuj z pastą z mleka kokosowego, 1/4 szklanki syropu i 2 łyżkami soku z cytryny. Wstaw do zamrażalnika i mieszaj od czasu do czasu.
Krok 4
Mango pokrój na cząstki i podawaj z sorbetem. Deser posyp skórką otartą z cytryny lub limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej