
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
3 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko kokosowe wymieszaj z 1/2 szklanki ciepłej wody.
Krok 2
Odsącz lychee, syrop przelej do innego naczynia.
Krok 3
Owoce zmiksuj z pastą z mleka kokosowego, 1/4 szklanki syropu i 2 łyżkami soku z cytryny. Wstaw do zamrażalnika i mieszaj od czasu do czasu.
Krok 4
Mango pokrój na cząstki i podawaj z sorbetem. Deser posyp skórką otartą z cytryny lub limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej