Zawijane ciastka miodowo -czekoladowe - Zobacz na przepisy.pl

Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe

Autor: Misiaty97

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

6 sztuk

200 gramów

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników, poza kakao, zagnieść kruche ciasto. Następnie podzielić je na pół i do jednej części dodać kakao ponownie zagniatając.

Krok 2

Obie części rozwałkować na prostokąty tej samej wielkości i grubości około jednego centymetra. Następnie nałożyć je jeden na drugi i delikatnie rozwałkować, tak by całość miała około jednego centymetra grubości.

Krok 3

Ciasto zrolować, a następnie włożyć do zamrażalnika na około godzinę, tak by po wyjęciu było twarde i dało się łatwo kroić.

Krok 4

Powstałą w ten sposób roladę pokroić na plastry grubości na około pół centymetra, które po rozłożeniu na blaszce piec w temperaturze około 170 stopni przez około 15 minut.

Krok 5

Po wyjęciu ciasteczek pozostawić je na blaszce do ostygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku, aby nie stały się zbyt wilgotne.

Tagi:FRISCO
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto półkruche
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej