Krążki z bitą śmietaną i owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krążki z bitą śmietaną i owocami

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Delikatne, wyjątkowo kruche ciasto kukurydziane nadaje się także na spód do tarty lub na babeczki. Ma neutralny smak, dobrze pogodzi się z kazdym nadzieniem - w zimie owoce możesz zastąpić np. musem czekoladowym.

Krok 2

Utrzyj masło z cukrem. Dodaj oba rodzaje mąki i jeszcze raz utrzyj. Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię kuchenną i włóż na 15 minut do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni. Rozgrzej konfiturę w rondelku, dodaj owoce (truskawki pokrój na ćwiartki), wymieszaj. Blat przykryj 2-3 warstwami przezroczystej folii kuchennej. Ułóż ciasto, przykryj kolejnym płatem folii, rozwałkuj do grubości 1 cm. Powycinaj (np. szklanką) okrągłe placuszki, piecz 15 minut. Gdy wystygną, udekoruj je ubitą śmietaną i owocami w konfiturze. Na każdym ciastku możesz położyć listek mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krążki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej