Krem wiśniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem wiśniowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

20 gramów

150 gramów

250 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody, a następnie postaw na parze, rozpuść i wystudź.

Krok 2

Wiśnie opłucz, wypestkuj i rozrób w mikserze wraz z cukrem (100 gram), żółtkami i żelatyną. Śmietankę ubij.

Krok 3

Pod koniec ubijania dodaj cukier puder (50 gram) i wymieszaj z masą. Na koniec wlej powoli żelatynę, stale mieszając trzepaczką.

Krok 4

Wypłucz formę zimną wodą, posyp cukrem, a następnie wlej krem i pozostaw do zastygnięcia. Krem przed wyjęciem z formy zanurz na moment w naczyniu z ciepłą wodą. Wyjmij na półmisek i udekoruj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej