Krem wiśniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem wiśniowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

20 gramów

150 gramów

250 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody, a następnie postaw na parze, rozpuść i wystudź.

Krok 2

Wiśnie opłucz, wypestkuj i rozrób w mikserze wraz z cukrem (100 gram), żółtkami i żelatyną. Śmietankę ubij.

Krok 3

Pod koniec ubijania dodaj cukier puder (50 gram) i wymieszaj z masą. Na koniec wlej powoli żelatynę, stale mieszając trzepaczką.

Krok 4

Wypłucz formę zimną wodą, posyp cukrem, a następnie wlej krem i pozostaw do zastygnięcia. Krem przed wyjęciem z formy zanurz na moment w naczyniu z ciepłą wodą. Wyjmij na półmisek i udekoruj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej