
Składniki
3 sztuki
20 gramów
150 gramów
250 gramów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody, a następnie postaw na parze, rozpuść i wystudź.
Krok 2
Wiśnie opłucz, wypestkuj i rozrób w mikserze wraz z cukrem (100 gram), żółtkami i żelatyną. Śmietankę ubij.
Krok 3
Pod koniec ubijania dodaj cukier puder (50 gram) i wymieszaj z masą. Na koniec wlej powoli żelatynę, stale mieszając trzepaczką.
Krok 4
Wypłucz formę zimną wodą, posyp cukrem, a następnie wlej krem i pozostaw do zastygnięcia. Krem przed wyjęciem z formy zanurz na moment w naczyniu z ciepłą wodą. Wyjmij na półmisek i udekoruj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej