Krem wiśniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem wiśniowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

20 gramów

150 gramów

250 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody, a następnie postaw na parze, rozpuść i wystudź.

Krok 2

Wiśnie opłucz, wypestkuj i rozrób w mikserze wraz z cukrem (100 gram), żółtkami i żelatyną. Śmietankę ubij.

Krok 3

Pod koniec ubijania dodaj cukier puder (50 gram) i wymieszaj z masą. Na koniec wlej powoli żelatynę, stale mieszając trzepaczką.

Krok 4

Wypłucz formę zimną wodą, posyp cukrem, a następnie wlej krem i pozostaw do zastygnięcia. Krem przed wyjęciem z formy zanurz na moment w naczyniu z ciepłą wodą. Wyjmij na półmisek i udekoruj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem wiśniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej