Kruche tartaletki z owocami lata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruche tartaletki z owocami lata

Autor: luna19

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

2 sztuki

500 gramów

125 gramów

125 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, dodać margarynę i smalec oraz resztę składników. Dobrze wszystko rozetrzeć i zgnieść na jednolite plastyczne ciasto.

Krok 2

Wylepić foremki na tartaletki lub babeczki. Upiec a złoty kolor.

Krok 3

Ciasteczka wyjąć z foremek.

Krok 4

Serek wymieszać z żółtkami, wlać łyżeczką do każdego ciasteczka porcję kremu i posypać rozmrożonymi lekko owocami, można je odrobiną zasypać cukrem.

Krok 5

Ciasteczka zapiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej