Kruche tartaletki z owocami lata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruche tartaletki z owocami lata

Autor: luna19

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

2 sztuki

500 gramów

125 gramów

125 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, dodać margarynę i smalec oraz resztę składników. Dobrze wszystko rozetrzeć i zgnieść na jednolite plastyczne ciasto.

Krok 2

Wylepić foremki na tartaletki lub babeczki. Upiec a złoty kolor.

Krok 3

Ciasteczka wyjąć z foremek.

Krok 4

Serek wymieszać z żółtkami, wlać łyżeczką do każdego ciasteczka porcję kremu i posypać rozmrożonymi lekko owocami, można je odrobiną zasypać cukrem.

Krok 5

Ciasteczka zapiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej