Kruche tartaletki z owocami lata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruche tartaletki z owocami lata

Autor: luna19

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

2 sztuki

500 gramów

125 gramów

125 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, dodać margarynę i smalec oraz resztę składników. Dobrze wszystko rozetrzeć i zgnieść na jednolite plastyczne ciasto.

Krok 2

Wylepić foremki na tartaletki lub babeczki. Upiec a złoty kolor.

Krok 3

Ciasteczka wyjąć z foremek.

Krok 4

Serek wymieszać z żółtkami, wlać łyżeczką do każdego ciasteczka porcję kremu i posypać rozmrożonymi lekko owocami, można je odrobiną zasypać cukrem.

Krok 5

Ciasteczka zapiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Lody Waniliowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej