Kruche tartaletki z owocami lata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kruche tartaletki z owocami lata

Autor: luna19

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

2 sztuki

500 gramów

125 gramów

125 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, dodać margarynę i smalec oraz resztę składników. Dobrze wszystko rozetrzeć i zgnieść na jednolite plastyczne ciasto.

Krok 2

Wylepić foremki na tartaletki lub babeczki. Upiec a złoty kolor.

Krok 3

Ciasteczka wyjąć z foremek.

Krok 4

Serek wymieszać z żółtkami, wlać łyżeczką do każdego ciasteczka porcję kremu i posypać rozmrożonymi lekko owocami, można je odrobiną zasypać cukrem.

Krok 5

Ciasteczka zapiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruche tartaletki z owocami lata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej