
Składniki
125 gramów
2 sztuki
500 gramów
125 gramów
125 gramów
3 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiać, dodać margarynę i smalec oraz resztę składników. Dobrze wszystko rozetrzeć i zgnieść na jednolite plastyczne ciasto.
Krok 2
Wylepić foremki na tartaletki lub babeczki. Upiec a złoty kolor.
Krok 3
Ciasteczka wyjąć z foremek.
Krok 4
Serek wymieszać z żółtkami, wlać łyżeczką do każdego ciasteczka porcję kremu i posypać rozmrożonymi lekko owocami, można je odrobiną zasypać cukrem.
Krok 5
Ciasteczka zapiec.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej