Fałszywe tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fałszywe tiramisu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

2 łyżki

250 gramów

250 gramów

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubij śmietanę na sztywno.

Krok 2

Zmieszaj mascarpone i miód. Dodaj śmietanę ale nie mieszaj.

Krok 3

Biszkoptami nasączonymi w napoju kawowym, wyłóż dno płaskiej formy.

Krok 4

Na biszkopty połóż połowę kremu, a następnie warstwę biszkoptów z kakao i resztę kremu.

Krok 5

Odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce. Przed podaniem posyp kakao w proszku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej