Fałszywe tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fałszywe tiramisu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

2 łyżki

250 gramów

250 gramów

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubij śmietanę na sztywno.

Krok 2

Zmieszaj mascarpone i miód. Dodaj śmietanę ale nie mieszaj.

Krok 3

Biszkoptami nasączonymi w napoju kawowym, wyłóż dno płaskiej formy.

Krok 4

Na biszkopty połóż połowę kremu, a następnie warstwę biszkoptów z kakao i resztę kremu.

Krok 5

Odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce. Przed podaniem posyp kakao w proszku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej