
Składniki
200 mililitrów
2 łyżki
250 gramów
250 gramów
2 łyżeczki
1 opakowanie
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubij śmietanę na sztywno.
Krok 2
Zmieszaj mascarpone i miód. Dodaj śmietanę ale nie mieszaj.
Krok 3
Biszkoptami nasączonymi w napoju kawowym, wyłóż dno płaskiej formy.
Krok 4
Na biszkopty połóż połowę kremu, a następnie warstwę biszkoptów z kakao i resztę kremu.
Krok 5
Odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce. Przed podaniem posyp kakao w proszku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej