
Składniki
200 mililitrów
2 łyżki
250 gramów
250 gramów
2 łyżeczki
1 opakowanie
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubij śmietanę na sztywno.
Krok 2
Zmieszaj mascarpone i miód. Dodaj śmietanę ale nie mieszaj.
Krok 3
Biszkoptami nasączonymi w napoju kawowym, wyłóż dno płaskiej formy.
Krok 4
Na biszkopty połóż połowę kremu, a następnie warstwę biszkoptów z kakao i resztę kremu.
Krok 5
Odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce. Przed podaniem posyp kakao w proszku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej