
Składniki
200 mililitrów
2 łyżki
250 gramów
250 gramów
2 łyżeczki
1 opakowanie
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubij śmietanę na sztywno.
Krok 2
Zmieszaj mascarpone i miód. Dodaj śmietanę ale nie mieszaj.
Krok 3
Biszkoptami nasączonymi w napoju kawowym, wyłóż dno płaskiej formy.
Krok 4
Na biszkopty połóż połowę kremu, a następnie warstwę biszkoptów z kakao i resztę kremu.
Krok 5
Odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce. Przed podaniem posyp kakao w proszku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej