Fałszywe tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fałszywe tiramisu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

2 łyżki

250 gramów

250 gramów

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubij śmietanę na sztywno.

Krok 2

Zmieszaj mascarpone i miód. Dodaj śmietanę ale nie mieszaj.

Krok 3

Biszkoptami nasączonymi w napoju kawowym, wyłóż dno płaskiej formy.

Krok 4

Na biszkopty połóż połowę kremu, a następnie warstwę biszkoptów z kakao i resztę kremu.

Krok 5

Odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce. Przed podaniem posyp kakao w proszku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej