Fałszywe tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fałszywe tiramisu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

200 mililitrów

2 łyżki

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubij śmietanę na sztywno.

Krok 2

Zmieszaj mascarpone i miód. Dodaj śmietanę ale nie mieszaj.

Krok 3

Biszkoptami nasączonymi w napoju kawowym, wyłóż dno płaskiej formy.

Krok 4

Na biszkopty połóż połowę kremu, a następnie warstwę biszkoptów z kakao i resztę kremu.

Krok 5

Odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce. Przed podaniem posyp kakao w proszku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fałszywe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej