
Składniki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jest to bardzo prosty przepis, który łatwo zapamiętać. Efekt jest niesamowity. Z puszki oczywiście zdejmujemy naklejkę, po czym wkładamy ją do garnka wypełnionego wodą tak, by woda całkowicie zakryła puszkę. Wtedy możemy rozpocząć gotowanie, które powinno trwać około dwóch godzin. Należy przez ten cały czas sprawdzać, czy nie należy dodać wody, która będzie odparowywać odsłaniając puszkę. Po tym czasie wyciągamy ją i studzimy. Karmel jest gotowy! Jeśli chcemy przechowywać go dłużej, należy wyłożyć go z puszki. Jest to świetny dodatek do wszelkiej maści deserów, ciastek i placków. Nie spodziewałeś się, że tak prosty przepis może smakować tak wyśmienicie? Teraz już wiesz to dobrze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej