
Składniki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jest to bardzo prosty przepis, który łatwo zapamiętać. Efekt jest niesamowity. Z puszki oczywiście zdejmujemy naklejkę, po czym wkładamy ją do garnka wypełnionego wodą tak, by woda całkowicie zakryła puszkę. Wtedy możemy rozpocząć gotowanie, które powinno trwać około dwóch godzin. Należy przez ten cały czas sprawdzać, czy nie należy dodać wody, która będzie odparowywać odsłaniając puszkę. Po tym czasie wyciągamy ją i studzimy. Karmel jest gotowy! Jeśli chcemy przechowywać go dłużej, należy wyłożyć go z puszki. Jest to świetny dodatek do wszelkiej maści deserów, ciastek i placków. Nie spodziewałeś się, że tak prosty przepis może smakować tak wyśmienicie? Teraz już wiesz to dobrze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























