Krem toffi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem toffi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to bardzo prosty przepis, który łatwo zapamiętać. Efekt jest niesamowity. Z puszki oczywiście zdejmujemy naklejkę, po czym wkładamy ją do garnka wypełnionego wodą tak, by woda całkowicie zakryła puszkę. Wtedy możemy rozpocząć gotowanie, które powinno trwać około dwóch godzin. Należy przez ten cały czas sprawdzać, czy nie należy dodać wody, która będzie odparowywać odsłaniając puszkę. Po tym czasie wyciągamy ją i studzimy. Karmel jest gotowy! Jeśli chcemy przechowywać go dłużej, należy wyłożyć go z puszki. Jest to świetny dodatek do wszelkiej maści deserów, ciastek i placków. Nie spodziewałeś się, że tak prosty przepis może smakować tak wyśmienicie? Teraz już wiesz to dobrze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem toffi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej