Składniki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jest to bardzo prosty przepis, który łatwo zapamiętać. Efekt jest niesamowity. Z puszki oczywiście zdejmujemy naklejkę, po czym wkładamy ją do garnka wypełnionego wodą tak, by woda całkowicie zakryła puszkę. Wtedy możemy rozpocząć gotowanie, które powinno trwać około dwóch godzin. Należy przez ten cały czas sprawdzać, czy nie należy dodać wody, która będzie odparowywać odsłaniając puszkę. Po tym czasie wyciągamy ją i studzimy. Karmel jest gotowy! Jeśli chcemy przechowywać go dłużej, należy wyłożyć go z puszki. Jest to świetny dodatek do wszelkiej maści deserów, ciastek i placków. Nie spodziewałeś się, że tak prosty przepis może smakować tak wyśmienicie? Teraz już wiesz to dobrze.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej