Biszkopt makowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkopt makowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 szklanka

5 sztuk

1 łyżeczka

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij z cukrem.

Krok 2

Następnie dodaj żółtka, kakao, kawę, mąkę z proszkiem do pieczenia i mak.

Krok 3

Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, po czym upiecz w tortownicy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej