
Składniki
1.5 szklanki
1 szklanka
5 sztuk
1 łyżeczka
1 szklanka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubij z cukrem.
Krok 2
Następnie dodaj żółtka, kakao, kawę, mąkę z proszkiem do pieczenia i mak.
Krok 3
Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, po czym upiecz w tortownicy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej