Tort adwokat przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort adwokat

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
18 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5

3 szklanki

6 sztuk

2

7 sztuk

1 szklanka

400 gramów

null

1 łyżeczka

1

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij z cukrem, wsyp mąkę, proszek do pieczenia, kisiel i wymieszaj

Krok 2

Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w 180 stopniach.

Krok 3

2,5 szklanki mleka zagotuj z cukrem. Żółtka połącz z proszkiem budyniowym i pozostałym mlekiem. Wlej do wrzącego mleka i zagotuj, mieszając.

Krok 4

Następnie wystudź i utrzyj z masłem.

Krok 5

zetrzyj na tarce o małych oczkach. Brzoskwinie osącz a syrop zachowaj. 2/3 owoców posiekaj a pozostałe cienko pokrój.

Krok 6

Krem podziel na 2 części, do jednej dodaj kakao i startą czekoladę, do drugiej posiekane brzoskwinie.

Krok 7

. Biszkopt przekrój na 3 krążki, nasącz syropem. Blaty przełóż kremami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort adwokat - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej