
Składniki
1.5
3 szklanki
6 sztuk
2
7 sztuk
1 szklanka
400 gramów
null
1 łyżeczka
1
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ubij z cukrem, wsyp mąkę, proszek do pieczenia, kisiel i wymieszaj
Krok 2
Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w 180 stopniach.
Krok 3
2,5 szklanki mleka zagotuj z cukrem. Żółtka połącz z proszkiem budyniowym i pozostałym mlekiem. Wlej do wrzącego mleka i zagotuj, mieszając.
Krok 4
Następnie wystudź i utrzyj z masłem.
Krok 5
zetrzyj na tarce o małych oczkach. Brzoskwinie osącz a syrop zachowaj. 2/3 owoców posiekaj a pozostałe cienko pokrój.
Krok 6
Krem podziel na 2 części, do jednej dodaj kakao i startą czekoladę, do drugiej posiekane brzoskwinie.
Krok 7
. Biszkopt przekrój na 3 krążki, nasącz syropem. Blaty przełóż kremami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej