Tort adwokat

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
18 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5

400 gramów

3 szklanki

6 sztuk

2

7 sztuk

1 szklanka

0

1 łyżeczka

1

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij z cukrem, wsyp mąkę, proszek do pieczenia, kisiel i wymieszaj

Krok 2

Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w 180 stopniach.

Krok 3

2,5 szklanki mleka zagotuj z cukrem. Żółtka połącz z proszkiem budyniowym i pozostałym mlekiem. Wlej do wrzącego mleka i zagotuj, mieszając.

Krok 4

Następnie wystudź i utrzyj z masłem.

Krok 5

zetrzyj na tarce o małych oczkach. Brzoskwinie osącz a syrop zachowaj. 2/3 owoców posiekaj a pozostałe cienko pokrój.

Krok 6

Krem podziel na 2 części, do jednej dodaj kakao i startą czekoladę, do drugiej posiekane brzoskwinie.

Krok 7

. Biszkopt przekrój na 3 krążki, nasącz syropem. Blaty przełóż kremami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej