
Składniki
1.5
3 szklanki
6 sztuk
2
7 sztuk
1 szklanka
400 gramów
null
1 łyżeczka
1
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ubij z cukrem, wsyp mąkę, proszek do pieczenia, kisiel i wymieszaj
Krok 2
Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w 180 stopniach.
Krok 3
2,5 szklanki mleka zagotuj z cukrem. Żółtka połącz z proszkiem budyniowym i pozostałym mlekiem. Wlej do wrzącego mleka i zagotuj, mieszając.
Krok 4
Następnie wystudź i utrzyj z masłem.
Krok 5
zetrzyj na tarce o małych oczkach. Brzoskwinie osącz a syrop zachowaj. 2/3 owoców posiekaj a pozostałe cienko pokrój.
Krok 6
Krem podziel na 2 części, do jednej dodaj kakao i startą czekoladę, do drugiej posiekane brzoskwinie.
Krok 7
. Biszkopt przekrój na 3 krążki, nasącz syropem. Blaty przełóż kremami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej