Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suflety mają to do siebie, że są bardzo lekkie i nie wymagają większego wkładu pracy. Są one także bardzo proste w wykonaniu i co najważniejsze - szybkie.
Krok 2
Jabłka rozgotować z 5 dag masła. Dwa żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy mąkę i nadal ucierając, powoli wlewamy wrzące mleko. Stawiamy na ogniu i mieszamy do zgęstnienia, po trochu dodając resztę masła, 5 żółtek, calvados i jabłka. Na koniec łączymy z pianą z białek, delikatnie mieszając. Formę nasmarowaną masłem posypujemy cukrem, przekładamy masę sufletową, pieczemy 45 min w 190`C. Podajemy natychmiast. Życzymy wszystkim smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej