Suflet z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Suflet z jabłkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suflety mają to do siebie, że są bardzo lekkie i nie wymagają większego wkładu pracy. Są one także bardzo proste w wykonaniu i co najważniejsze - szybkie.

Krok 2

Jabłka rozgotować z 5 dag masła. Dwa żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy mąkę i nadal ucierając, powoli wlewamy wrzące mleko. Stawiamy na ogniu i mieszamy do zgęstnienia, po trochu dodając resztę masła, 5 żółtek, calvados i jabłka. Na koniec łączymy z pianą z białek, delikatnie mieszając. Formę nasmarowaną masłem posypujemy cukrem, przekładamy masę sufletową, pieczemy 45 min w 190`C. Podajemy natychmiast. Życzymy wszystkim smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Suflet z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Suflet z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Suflet z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Suflet z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Suflet z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Suflet z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Suflet z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Suflet z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Musaka z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej