
Składniki
20 dekagramów
0.5 szklanki
1 sztuka
3 sztuki
20 dekagramów
5 sztuk
20 dekagramów
null
3 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
null
5 sztuk
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto: ubij pianę z białek, żółtka utrzyj z margaryną i cukrem. Dodaj pozostałe składniki oraz pianę z białek, wymieszaj. Ciasto wyłóż na blachę.
Krok 2
Zrób masę: z białek i cukru ubij sztywna pianę, dodaj wiórki i wymieszaj.
Krok 3
Wyłóż masę na surowe ciasto i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Zrób krem: margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, dodaj kakao, wyłóż na ostudzone ciasto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej