Ciasto kokosek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto kokosek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

0.5 szklanki

1 sztuka

3 sztuki

20 dekagramów

5 sztuk

20 dekagramów

null

3 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

null

5 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto: ubij pianę z białek, żółtka utrzyj z margaryną i cukrem. Dodaj pozostałe składniki oraz pianę z białek, wymieszaj. Ciasto wyłóż na blachę.

Krok 2

Zrób masę: z białek i cukru ubij sztywna pianę, dodaj wiórki i wymieszaj.

Krok 3

Wyłóż masę na surowe ciasto i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Zrób krem: margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, dodaj kakao, wyłóż na ostudzone ciasto.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej