Ciasto kokosek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto kokosek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

0.5 szklanki

1 sztuka

3 sztuki

20 dekagramów

5 sztuk

20 dekagramów

null

3 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

null

5 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto: ubij pianę z białek, żółtka utrzyj z margaryną i cukrem. Dodaj pozostałe składniki oraz pianę z białek, wymieszaj. Ciasto wyłóż na blachę.

Krok 2

Zrób masę: z białek i cukru ubij sztywna pianę, dodaj wiórki i wymieszaj.

Krok 3

Wyłóż masę na surowe ciasto i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Zrób krem: margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, dodaj kakao, wyłóż na ostudzone ciasto.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto kokosek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej