
Składniki
20 dekagramów
0.5 szklanki
1 sztuka
3 sztuki
20 dekagramów
5 sztuk
20 dekagramów
null
3 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
null
5 sztuk
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto: ubij pianę z białek, żółtka utrzyj z margaryną i cukrem. Dodaj pozostałe składniki oraz pianę z białek, wymieszaj. Ciasto wyłóż na blachę.
Krok 2
Zrób masę: z białek i cukru ubij sztywna pianę, dodaj wiórki i wymieszaj.
Krok 3
Wyłóż masę na surowe ciasto i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Zrób krem: margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, dodaj kakao, wyłóż na ostudzone ciasto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























