
Składniki
20 dekagramów
0.5 szklanki
1 sztuka
3 sztuki
20 dekagramów
5 sztuk
20 dekagramów
null
3 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
null
5 sztuk
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto: ubij pianę z białek, żółtka utrzyj z margaryną i cukrem. Dodaj pozostałe składniki oraz pianę z białek, wymieszaj. Ciasto wyłóż na blachę.
Krok 2
Zrób masę: z białek i cukru ubij sztywna pianę, dodaj wiórki i wymieszaj.
Krok 3
Wyłóż masę na surowe ciasto i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4
Zrób krem: margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, dodaj kakao, wyłóż na ostudzone ciasto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej