Francuskie tosty z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie tosty z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 sztuki

null szczypt

50 gramów

200 mililitrów

2 łyżeczki

50 gramów

1 kilogram

3 sztuki

2 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki oczyść, umyj i osusz, rozkrój w ćwiartki i wymieszaj posiekanymi listkami mięty i cukrem kandyzowanym.

Krok 2

Dopraw do smaku sokiem z limonki i pieprzem, odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Mleko odgrzej i rozpuść w nim cukier wanilinowy i masło, nie gotuj.

Krok 4

Chałkę pokrój na kromki i maczaj w ciepłym mleku, obtocz w roztrzepanym jajku i smaż na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, do momentu gdy tosty nabiorą złocistego koloru.

Krok 5

Podawaj razem z truskawkową sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Bruschetta z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej