
Składniki
null szczypt
2 sztuki
null szczypt
50 gramów
200 mililitrów
2 łyżeczki
50 gramów
1 kilogram
3 sztuki
2 opakowania
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Truskawki oczyść, umyj i osusz, rozkrój w ćwiartki i wymieszaj posiekanymi listkami mięty i cukrem kandyzowanym.
Krok 2
Dopraw do smaku sokiem z limonki i pieprzem, odstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 3
Mleko odgrzej i rozpuść w nim cukier wanilinowy i masło, nie gotuj.
Krok 4
Chałkę pokrój na kromki i maczaj w ciepłym mleku, obtocz w roztrzepanym jajku i smaż na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, do momentu gdy tosty nabiorą złocistego koloru.
Krok 5
Podawaj razem z truskawkową sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























