Francuskie tosty z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie tosty z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 sztuki

null szczypt

50 gramów

200 mililitrów

2 łyżeczki

50 gramów

1 kilogram

3 sztuki

2 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki oczyść, umyj i osusz, rozkrój w ćwiartki i wymieszaj posiekanymi listkami mięty i cukrem kandyzowanym.

Krok 2

Dopraw do smaku sokiem z limonki i pieprzem, odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Mleko odgrzej i rozpuść w nim cukier wanilinowy i masło, nie gotuj.

Krok 4

Chałkę pokrój na kromki i maczaj w ciepłym mleku, obtocz w roztrzepanym jajku i smaż na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, do momentu gdy tosty nabiorą złocistego koloru.

Krok 5

Podawaj razem z truskawkową sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej