Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokruszone wafle wymieszać z cukrem i miękkim masłem. Masę włożyć do malej okrągłej blaszki i wstawić do lodówki na 30 minut. Do 6 łyżek wody wsypać żelatynę, podgrzać do całkowitego rozpuszczenia i ostudzić. Do szklanki wlać wrzątek i wsypać galaretkę, mieszać aż się rozpuści. Śmietanę kremówkę ubić na bita śmietanę. Do miski włożyć twarożek, cukier puder i mleko i utrzeć ze sobą składniki. Po dokładnym wymieszaniu dodać do bitej śmietany, dodać żelatynę i wymieszać. Po wymieszaniu masę wyłożyć na masę orzechowa i odstawić na 1 godzinę. Jabłka umyć i obrać. Wyciąć nasiona, miąższ pokroić w cienkie kawałki. Następnie jabłka ułożyć na wierzchu ciasta, posypać je cukrem waniliowym i zalać galaretka cytrynowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej