
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokruszone wafle wymieszać z cukrem i miękkim masłem. Masę włożyć do malej okrągłej blaszki i wstawić do lodówki na 30 minut. Do 6 łyżek wody wsypać żelatynę, podgrzać do całkowitego rozpuszczenia i ostudzić. Do szklanki wlać wrzątek i wsypać galaretkę, mieszać aż się rozpuści. Śmietanę kremówkę ubić na bita śmietanę. Do miski włożyć twarożek, cukier puder i mleko i utrzeć ze sobą składniki. Po dokładnym wymieszaniu dodać do bitej śmietany, dodać żelatynę i wymieszać. Po wymieszaniu masę wyłożyć na masę orzechowa i odstawić na 1 godzinę. Jabłka umyć i obrać. Wyciąć nasiona, miąższ pokroić w cienkie kawałki. Następnie jabłka ułożyć na wierzchu ciasta, posypać je cukrem waniliowym i zalać galaretka cytrynowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej