Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokruszone wafle wymieszać z cukrem i miękkim masłem. Masę włożyć do malej okrągłej blaszki i wstawić do lodówki na 30 minut. Do 6 łyżek wody wsypać żelatynę, podgrzać do całkowitego rozpuszczenia i ostudzić. Do szklanki wlać wrzątek i wsypać galaretkę, mieszać aż się rozpuści. Śmietanę kremówkę ubić na bita śmietanę. Do miski włożyć twarożek, cukier puder i mleko i utrzeć ze sobą składniki. Po dokładnym wymieszaniu dodać do bitej śmietany, dodać żelatynę i wymieszać. Po wymieszaniu masę wyłożyć na masę orzechowa i odstawić na 1 godzinę. Jabłka umyć i obrać. Wyciąć nasiona, miąższ pokroić w cienkie kawałki. Następnie jabłka ułożyć na wierzchu ciasta, posypać je cukrem waniliowym i zalać galaretka cytrynowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej