
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokruszone wafle wymieszać z cukrem i miękkim masłem. Masę włożyć do malej okrągłej blaszki i wstawić do lodówki na 30 minut. Do 6 łyżek wody wsypać żelatynę, podgrzać do całkowitego rozpuszczenia i ostudzić. Do szklanki wlać wrzątek i wsypać galaretkę, mieszać aż się rozpuści. Śmietanę kremówkę ubić na bita śmietanę. Do miski włożyć twarożek, cukier puder i mleko i utrzeć ze sobą składniki. Po dokładnym wymieszaniu dodać do bitej śmietany, dodać żelatynę i wymieszać. Po wymieszaniu masę wyłożyć na masę orzechowa i odstawić na 1 godzinę. Jabłka umyć i obrać. Wyciąć nasiona, miąższ pokroić w cienkie kawałki. Następnie jabłka ułożyć na wierzchu ciasta, posypać je cukrem waniliowym i zalać galaretka cytrynowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej