Składniki
1 sztuka
null szczypt
1 łyżka
1 szklanka
300 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twarożek utrzyj z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 2
Jajko ubij z mlekiem i stopniowo dodawaj mąkę, tak aby ciasto miało konsystencję podobną do gęstej śmietany.
Krok 3
W razie potrzeby dosyp mąki, lekko osól. Wymieszaj.
Krok 4
Na rozgrzanym tłuszczu smaż cienkie placki z obydwóch stron, przełóż na talerz, rozsmaruj twarożek i zwiń w rulon.
Krok 5
Tak przygotowane słodkie naleśniki z serem podawaj polane stopionym masłem i oprószone cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej