
Składniki
1 sztuka
null szczypt
1 łyżka
1 szklanka
300 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twarożek utrzyj z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 2
Jajko ubij z mlekiem i stopniowo dodawaj mąkę, tak aby ciasto miało konsystencję podobną do gęstej śmietany.
Krok 3
W razie potrzeby dosyp mąki, lekko osól. Wymieszaj.
Krok 4
Na rozgrzanym tłuszczu smaż cienkie placki z obydwóch stron, przełóż na talerz, rozsmaruj twarożek i zwiń w rulon.
Krok 5
Tak przygotowane słodkie naleśniki z serem podawaj polane stopionym masłem i oprószone cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej