Słodkie naleśniki z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie naleśniki z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

1 łyżka

1 szklanka

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twarożek utrzyj z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Jajko ubij z mlekiem i stopniowo dodawaj mąkę, tak aby ciasto miało konsystencję podobną do gęstej śmietany.

Krok 3

W razie potrzeby dosyp mąki, lekko osól. Wymieszaj.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu smaż cienkie placki z obydwóch stron, przełóż na talerz, rozsmaruj twarożek i zwiń w rulon.

Krok 5

Tak przygotowane słodkie naleśniki z serem podawaj polane stopionym masłem i oprószone cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Barszcz biały w chlebie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej