Słodkie naleśniki z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie naleśniki z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

1 łyżka

1 szklanka

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twarożek utrzyj z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Jajko ubij z mlekiem i stopniowo dodawaj mąkę, tak aby ciasto miało konsystencję podobną do gęstej śmietany.

Krok 3

W razie potrzeby dosyp mąki, lekko osól. Wymieszaj.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu smaż cienkie placki z obydwóch stron, przełóż na talerz, rozsmaruj twarożek i zwiń w rulon.

Krok 5

Tak przygotowane słodkie naleśniki z serem podawaj polane stopionym masłem i oprószone cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej