Słodkie naleśniki z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie naleśniki z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

1 łyżka

1 szklanka

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twarożek utrzyj z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Jajko ubij z mlekiem i stopniowo dodawaj mąkę, tak aby ciasto miało konsystencję podobną do gęstej śmietany.

Krok 3

W razie potrzeby dosyp mąki, lekko osól. Wymieszaj.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu smaż cienkie placki z obydwóch stron, przełóż na talerz, rozsmaruj twarożek i zwiń w rulon.

Krok 5

Tak przygotowane słodkie naleśniki z serem podawaj polane stopionym masłem i oprószone cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie naleśniki z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej