
Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
100 mililitrów
30 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i pokrój w grubą kostkę. Zalej 1,5 l wody i zagotuj.
Krok 2
Dodaj kostkę warzywną, mleko oraz oliwę i gotuj jeszcze 20 minut.
Krok 3
Podawaj z grubo posiekanymi, uprażonymi na suchej patelni, pistacjami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej