
Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
100 mililitrów
30 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i pokrój w grubą kostkę. Zalej 1,5 l wody i zagotuj.
Krok 2
Dodaj kostkę warzywną, mleko oraz oliwę i gotuj jeszcze 20 minut.
Krok 3
Podawaj z grubo posiekanymi, uprażonymi na suchej patelni, pistacjami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej