Gorący kubek wersja wzbogacana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorący kubek wersja wzbogacana

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

5 sztuk

1 sztuka

5 łyżek

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki umyć , osuszyć i osuszyć . Przekroić na połówki. Na małej patelni rozgrzać olej. Posypać go rozkruszoną mini kostką czosnkową . Obsmażyć na nim na rumiano kromeczki bułki ( z obu stron ) . Zdjąć na bok . Na patelnię na ten sam olej włożyć przecięciem do dołu pomidorki i smażyć moment - obrócić i jeszcze moment ogrzewać. Zdjąć z patelni.

Krok 2

Gorący kubek zalać w miseczce wrzątkiem. Przykryć talerzykiem na 3 minuty. Odkryć . Dodać koncentrat i dobrze rozmieszać . Wrzucić pomidorki i pokruszony ser . Posypać pieprzem i natką pietruszki. Podawać z grzankami .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorący kubek wersja wzbogacana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej