Babeczki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciastem wykleić foremki wysmarowane tłuszczem i posypane mąką. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec ok. 15 min w temp 190'C, wyjąć, ostudzić. Śmietankę ubić z cukrem, wypełnić nią upieczone babeczki. Do każdej włożyć kawałek mandarynki kiwi, schłodzić w lodówce. Babeczki naprawdę są znakomitym deserem dla najmłodszych zarówno na różne okazje, jak i jedynie do domu jako podwieczorek. Jest to bardzo dobre dla tych wszystkich którzy lubią lekkie słodkości. Warto na koniec życzyć oczywiście wszystkim miłych wrażeń przy pieczeniu, oraz smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej