Babeczki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciastem wykleić foremki wysmarowane tłuszczem i posypane mąką. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec ok. 15 min w temp 190'C, wyjąć, ostudzić. Śmietankę ubić z cukrem, wypełnić nią upieczone babeczki. Do każdej włożyć kawałek mandarynki kiwi, schłodzić w lodówce. Babeczki naprawdę są znakomitym deserem dla najmłodszych zarówno na różne okazje, jak i jedynie do domu jako podwieczorek. Jest to bardzo dobre dla tych wszystkich którzy lubią lekkie słodkości. Warto na koniec życzyć oczywiście wszystkim miłych wrażeń przy pieczeniu, oraz smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej