
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciastem wykleić foremki wysmarowane tłuszczem i posypane mąką. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec ok. 15 min w temp 190'C, wyjąć, ostudzić. Śmietankę ubić z cukrem, wypełnić nią upieczone babeczki. Do każdej włożyć kawałek mandarynki kiwi, schłodzić w lodówce. Babeczki naprawdę są znakomitym deserem dla najmłodszych zarówno na różne okazje, jak i jedynie do domu jako podwieczorek. Jest to bardzo dobre dla tych wszystkich którzy lubią lekkie słodkości. Warto na koniec życzyć oczywiście wszystkim miłych wrażeń przy pieczeniu, oraz smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej