Babeczki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciastem wykleić foremki wysmarowane tłuszczem i posypane mąką. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec ok. 15 min w temp 190'C, wyjąć, ostudzić. Śmietankę ubić z cukrem, wypełnić nią upieczone babeczki. Do każdej włożyć kawałek mandarynki kiwi, schłodzić w lodówce. Babeczki naprawdę są znakomitym deserem dla najmłodszych zarówno na różne okazje, jak i jedynie do domu jako podwieczorek. Jest to bardzo dobre dla tych wszystkich którzy lubią lekkie słodkości. Warto na koniec życzyć oczywiście wszystkim miłych wrażeń przy pieczeniu, oraz smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Calzone z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej