
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 kilogram
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Jabłka uduś z sokiem, a następnie dodaj mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody. Gotuj około 2 minuty.
Krok 3
Na ciasto wyłóż masę jabłkową, przykryj drugą częścią ciasta.
Krok 4
Piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej