
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 kilogram
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Jabłka uduś z sokiem, a następnie dodaj mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody. Gotuj około 2 minuty.
Krok 3
Na ciasto wyłóż masę jabłkową, przykryj drugą częścią ciasta.
Krok 4
Piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej