Szarlotka szybka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szarlotka szybka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 kilogram

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Jabłka uduś z sokiem, a następnie dodaj mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody. Gotuj około 2 minuty.

Krok 3

Na ciasto wyłóż masę jabłkową, przykryj drugą częścią ciasta.

Krok 4

Piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej