
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 kilogram
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Jabłka uduś z sokiem, a następnie dodaj mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody. Gotuj około 2 minuty.
Krok 3
Na ciasto wyłóż masę jabłkową, przykryj drugą częścią ciasta.
Krok 4
Piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej