Szarlotka szybka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szarlotka szybka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 kilogram

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Jabłka uduś z sokiem, a następnie dodaj mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody. Gotuj około 2 minuty.

Krok 3

Na ciasto wyłóż masę jabłkową, przykryj drugą częścią ciasta.

Krok 4

Piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej