Szarlotka szybka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szarlotka szybka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 kilogram

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Jabłka uduś z sokiem, a następnie dodaj mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody. Gotuj około 2 minuty.

Krok 3

Na ciasto wyłóż masę jabłkową, przykryj drugą częścią ciasta.

Krok 4

Piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka szybka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej