Ciasto Tęcza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto Tęcza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

12 sztuk

9 łyżek

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

1.5 łyżki

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretki rozpuść.

Krok 2

Ubij na gładko 4 jajka, 3 łyżki cukru, 1 łyżkę mąki pszennej i ziemniaczanej. Upiecz w tortownicy w 180 stopni przez 20 minut.

Krok 3

Tak samo zrób jeszcze 2 placki, tylko do jednego dodaj kisiel a do drugiego kakao.

Krok 4

Obrane jabłka drobno pokrój, połowę wymieszaj z galaretka agrestową a połowę z wiśniową.

Krok 5

Z mleka i proszku budyniowego ugotuj budyń, kiedy ostygnie utrzyj go z margaryną.

Krok 6

Placki przełóż kremem i tężejącymi galaretkami, ewentualnie polej polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej