PRZEPISY.PL

Ciasto Tęcza

  • 90
  • 8
  • Średnie
  • 0
14
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • jabłka0.5 kg
  • jajka12 szt
  • cukier9 łyżek
  • mąka pszenna3 łyżki
  • mąka ziemniaczana3 łyżki
  • kisiel wiśniowy1 opak
  • kakao1.5 łyżki
  • mleko1.5 szklanki
  • galaretka agrestowa1 opak
  • budyń waniliowy1 opak
  • margaryna1 szt
  • Krok 1

    Galaretki rozpuść.
  • Krok 2

    Ubij na gładko 4 jajka, 3 łyżki cukru, 1 łyżkę mąki pszennej i ziemniaczanej. Upiecz w tortownicy w 180 stopni przez 20 minut.
  • Krok 3

    Tak samo zrób jeszcze 2 placki, tylko do jednego dodaj kisiel a do drugiego kakao.
  • Krok 4

    Obrane jabłka drobno pokrój, połowę wymieszaj z galaretka agrestową a połowę z wiśniową.
  • Krok 5

    Z mleka i proszku budyniowego ugotuj budyń, kiedy ostygnie utrzyj go z margaryną.
  • Krok 6

    Placki przełóż kremem i tężejącymi galaretkami, ewentualnie polej polewą czekoladową.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

3
osoby dodały do Mniamlisty
15''
2
Łatwe
4
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
2
osoby dodały do Mniamlisty
15''
2
Łatwe
140
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe