Ciasto Tęcza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto Tęcza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

12 sztuk

9 łyżek

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

1.5 łyżki

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretki rozpuść.

Krok 2

Ubij na gładko 4 jajka, 3 łyżki cukru, 1 łyżkę mąki pszennej i ziemniaczanej. Upiecz w tortownicy w 180 stopni przez 20 minut.

Krok 3

Tak samo zrób jeszcze 2 placki, tylko do jednego dodaj kisiel a do drugiego kakao.

Krok 4

Obrane jabłka drobno pokrój, połowę wymieszaj z galaretka agrestową a połowę z wiśniową.

Krok 5

Z mleka i proszku budyniowego ugotuj budyń, kiedy ostygnie utrzyj go z margaryną.

Krok 6

Placki przełóż kremem i tężejącymi galaretkami, ewentualnie polej polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto Tęcza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Nudle z patelni po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej