
Składniki
3 łyżki
9 łyżek
1.5 szklanki
1 sztuka
12 sztuk
1 opakowanie
3 łyżki
0.5 kilograma
1.5 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Galaretki rozpuść.
Krok 2
Ubij na gładko 4 jajka, 3 łyżki cukru, 1 łyżkę mąki pszennej i ziemniaczanej. Upiecz w tortownicy w 180 stopni przez 20 minut.
Krok 3
Tak samo zrób jeszcze 2 placki, tylko do jednego dodaj kisiel a do drugiego kakao.
Krok 4
Obrane jabłka drobno pokrój, połowę wymieszaj z galaretka agrestową a połowę z wiśniową.
Krok 5
Z mleka i proszku budyniowego ugotuj budyń, kiedy ostygnie utrzyj go z margaryną.
Krok 6
Placki przełóż kremem i tężejącymi galaretkami, ewentualnie polej polewą czekoladową.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej