Masa do wafli I

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 sztuki

1 szklanka

3 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko z cukrem zagotuj na wolnym ogniu.

Krok 2

Gdy zacznie gęstnieć dodaj kokos. Wymieszaj i przestudź.

Krok 3

Do chłodnej masy dodaj roztopione masło, wymieszaj i posmaruj wafle.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Placek z wiśniami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej