
Składniki
1 szklanka
3 sztuki
2 szklanki
1 łyżeczka
1 litr
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Całe jajka wbić do miseczki,roztrzepać,dodać zsiadłe mleko,mąkę,proszek do pieczenia,wymieszać (albo ubić trzepaczką) tak aby ciasto było gładkie i miało gęstość śmietany.
Krok 2
Ciasto odstawić na godzinę.
Krok 3
Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne,pokroić w plasterki,wrzucić do ciasta,wymieszać.
Krok 4
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron,po wyjęciu na talerz posypać cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej