racuszki z jabłkami

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 litr

2 szklanki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe jajka wbić do miseczki,roztrzepać,dodać zsiadłe mleko,mąkę,proszek do pieczenia,wymieszać (albo ubić trzepaczką) tak aby ciasto było gładkie i miało gęstość śmietany.

Krok 2

Ciasto odstawić na godzinę.

Krok 3

Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne,pokroić w plasterki,wrzucić do ciasta,wymieszać.

Krok 4

Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron,po wyjęciu na talerz posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej