
Składniki
1 szklanka
3 sztuki
2 szklanki
1 łyżeczka
1 litr
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Całe jajka wbić do miseczki,roztrzepać,dodać zsiadłe mleko,mąkę,proszek do pieczenia,wymieszać (albo ubić trzepaczką) tak aby ciasto było gładkie i miało gęstość śmietany.
Krok 2
Ciasto odstawić na godzinę.
Krok 3
Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne,pokroić w plasterki,wrzucić do ciasta,wymieszać.
Krok 4
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron,po wyjęciu na talerz posypać cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej