racuszki z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

racuszki z jabłkami

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 sztuki

2 szklanki

1 łyżeczka

1 litr

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe jajka wbić do miseczki,roztrzepać,dodać zsiadłe mleko,mąkę,proszek do pieczenia,wymieszać (albo ubić trzepaczką) tak aby ciasto było gładkie i miało gęstość śmietany.

Krok 2

Ciasto odstawić na godzinę.

Krok 3

Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne,pokroić w plasterki,wrzucić do ciasta,wymieszać.

Krok 4

Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron,po wyjęciu na talerz posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • racuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej