
Składniki
1 szklanka
3 sztuki
2 szklanki
1 łyżeczka
1 litr
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Całe jajka wbić do miseczki,roztrzepać,dodać zsiadłe mleko,mąkę,proszek do pieczenia,wymieszać (albo ubić trzepaczką) tak aby ciasto było gładkie i miało gęstość śmietany.
Krok 2
Ciasto odstawić na godzinę.
Krok 3
Jabłka obrać,wyciąć gniazda nasienne,pokroić w plasterki,wrzucić do ciasta,wymieszać.
Krok 4
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron,po wyjęciu na talerz posypać cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























