
Składniki
0.5 łyżeczki
1.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
3 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 2
Ciasto o grubości 1,5cm ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze.
Krok 3
Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni, po czym potnij na kawałki o długości 5cm.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej