Sezamki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

3 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 2

Ciasto o grubości 1,5cm ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze.

Krok 3

Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni, po czym potnij na kawałki o długości 5cm.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej