
Składniki
0.5 łyżeczki
1.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
3 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 2
Ciasto o grubości 1,5cm ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze.
Krok 3
Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni, po czym potnij na kawałki o długości 5cm.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej