
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżeczki
1 szklanka
0.75 szklanki
null
1 opakowanie
2 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz, przekrój wzdłuż a następnie na mniejsze kawałki.
Krok 2
Mleko zmiksuj z jajkiem, cukrami i solą. Wsyp tyle mąki, aby ciasto było gęste.
Krok 3
Banany zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 4
Posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej