Banany w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżeczki

1 szklanka

0.75 szklanki

null

1 opakowanie

2 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz, przekrój wzdłuż a następnie na mniejsze kawałki.

Krok 2

Mleko zmiksuj z jajkiem, cukrami i solą. Wsyp tyle mąki, aby ciasto było gęste.

Krok 3

Banany zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Krok 4

Posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej