
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżeczki
1 szklanka
0.75 szklanki
null
1 opakowanie
2 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz, przekrój wzdłuż a następnie na mniejsze kawałki.
Krok 2
Mleko zmiksuj z jajkiem, cukrami i solą. Wsyp tyle mąki, aby ciasto było gęste.
Krok 3
Banany zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 4
Posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej