
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżeczki
1 szklanka
0.75 szklanki
null
1 opakowanie
2 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz, przekrój wzdłuż a następnie na mniejsze kawałki.
Krok 2
Mleko zmiksuj z jajkiem, cukrami i solą. Wsyp tyle mąki, aby ciasto było gęste.
Krok 3
Banany zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 4
Posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej