Banany w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżeczki

1 szklanka

0.75 szklanki

null

1 opakowanie

2 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz, przekrój wzdłuż a następnie na mniejsze kawałki.

Krok 2

Mleko zmiksuj z jajkiem, cukrami i solą. Wsyp tyle mąki, aby ciasto było gęste.

Krok 3

Banany zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Krok 4

Posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Makaron z chili i chorizo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej