Banany w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżeczki

1 szklanka

0.75 szklanki

null

1 opakowanie

2 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz, przekrój wzdłuż a następnie na mniejsze kawałki.

Krok 2

Mleko zmiksuj z jajkiem, cukrami i solą. Wsyp tyle mąki, aby ciasto było gęste.

Krok 3

Banany zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Krok 4

Posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej