Pyszny tort w 15 minut przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny tort w 15 minut

Autor: jola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szklanka

2 sztuki

1 litr

150 gramów

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. 2. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu.

Krok 2

3. Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce. 4. Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność.

Krok 3

5. Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach. 6. Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi. 7. Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dżem z cukinii
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej