Pyszny tort w 15 minut przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny tort w 15 minut

Autor: jola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szklanka

2 sztuki

1 litr

150 gramów

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. 2. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu.

Krok 2

3. Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce. 4. Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność.

Krok 3

5. Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach. 6. Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi. 7. Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka majonezowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej