Pyszny tort w 15 minut przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny tort w 15 minut

Autor: jola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szklanka

2 sztuki

1 litr

150 gramów

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. 2. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu.

Krok 2

3. Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce. 4. Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność.

Krok 3

5. Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach. 6. Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi. 7. Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny tort w 15 minut - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej