
Składniki
0.5 szklanki
1 szklanka
1.5 sztuki
60 dekagramów
5 dekagramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku.
Krok 2
Zagnieść ciasto. Podzieliś na 6 kulek. Włożyć na 20 min. do lodówki.
Krok 3
Każdą kulkę rozwałkować, podzielić na 8 części, ułożyć owoce i uformować rogaliki. Piec ok. 30 min. w temperaturze 175 stopni. Polukrować. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej