Rogaliki krucho drożdżowe z lodówki - przepis łatwy | Przepisy.pl pixel

Przepyszne rogaliki

Autor: Ola Zyszczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

1.5 sztuki

60 dekagramów

5 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku.

Krok 2

Zagnieść ciasto. Podzieliś na 6 kulek. Włożyć na 20 min. do lodówki.

Krok 3

Każdą kulkę rozwałkować, podzielić na 8 części, ułożyć owoce i uformować rogaliki. Piec ok. 30 min. w temperaturze 175 stopni. Polukrować. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej