Rogaliki krucho drożdżowe z lodówki - przepis łatwy | Przepisy.pl pixel

Przepyszne rogaliki

Autor: Ola Zyszczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

1.5 sztuki

60 dekagramów

5 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku.

Krok 2

Zagnieść ciasto. Podzieliś na 6 kulek. Włożyć na 20 min. do lodówki.

Krok 3

Każdą kulkę rozwałkować, podzielić na 8 części, ułożyć owoce i uformować rogaliki. Piec ok. 30 min. w temperaturze 175 stopni. Polukrować. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej