
Składniki
60 dekagramów
1.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
5 dekagramów
1 szklanka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku.
Krok 2
Zagnieść ciasto. Podzieliś na 6 kulek. Włożyć na 20 min. do lodówki.
Krok 3
Każdą kulkę rozwałkować, podzielić na 8 części, ułożyć owoce i uformować rogaliki. Piec ok. 30 min. w temperaturze 175 stopni. Polukrować. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej