
Składniki
0.5 szklanki
1 szklanka
1.5 sztuki
60 dekagramów
5 dekagramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku.
Krok 2
Zagnieść ciasto. Podzieliś na 6 kulek. Włożyć na 20 min. do lodówki.
Krok 3
Każdą kulkę rozwałkować, podzielić na 8 części, ułożyć owoce i uformować rogaliki. Piec ok. 30 min. w temperaturze 175 stopni. Polukrować. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej