Andruty z mlekiem w proszku - przepis na andruty | Przepisy.pl pixel

Andruty z masą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

26 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 gram

1 szklanka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Andruty dla wielu są przysmakiem dzieciństwa, jeszcze nawet dla tych młodszych. Te pyszne płaskie blaszki sprawiły, że wiele dzieci zakochało się w ich smaku. Tutaj dowiecie się jak je przygotować. Zabieramy się za mleko, do którego dodajemy szklankę cukru, a następnie zaczynamy je gotować, ciągle mieszając. Dodajemy 3 kostki masła, czekamy do momentu aż ulegnie ono całkowitemu rozpuszczeniu. Dodajemy również łyżkę kakao, oraz zapach rumowy. Po lekkim przestygnięciu wlewamy szklankę mleka w proszku, dobrze mieszamy. Masę rozprowadzamy na waflach, nakładamy jeden na drugim. Wafel możemy owinąć w specjalnie stworzony do tego papier, zanim pokroimy go na kawałki odczekujemy jeden dzień. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej