
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
1 gram
1 szklanka
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Andruty dla wielu są przysmakiem dzieciństwa, jeszcze nawet dla tych młodszych. Te pyszne płaskie blaszki sprawiły, że wiele dzieci zakochało się w ich smaku. Tutaj dowiecie się jak je przygotować. Zabieramy się za mleko, do którego dodajemy szklankę cukru, a następnie zaczynamy je gotować, ciągle mieszając. Dodajemy 3 kostki masła, czekamy do momentu aż ulegnie ono całkowitemu rozpuszczeniu. Dodajemy również łyżkę kakao, oraz zapach rumowy. Po lekkim przestygnięciu wlewamy szklankę mleka w proszku, dobrze mieszamy. Masę rozprowadzamy na waflach, nakładamy jeden na drugim. Wafel możemy owinąć w specjalnie stworzony do tego papier, zanim pokroimy go na kawałki odczekujemy jeden dzień. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























