Andruty z mlekiem w proszku - przepis na andruty | Przepisy.pl

Andruty z masą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

26 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 gram

1 szklanka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Andruty dla wielu są przysmakiem dzieciństwa, jeszcze nawet dla tych młodszych. Te pyszne płaskie blaszki sprawiły, że wiele dzieci zakochało się w ich smaku. Tutaj dowiecie się jak je przygotować. Zabieramy się za mleko, do którego dodajemy szklankę cukru, a następnie zaczynamy je gotować, ciągle mieszając. Dodajemy 3 kostki masła, czekamy do momentu aż ulegnie ono całkowitemu rozpuszczeniu. Dodajemy również łyżkę kakao, oraz zapach rumowy. Po lekkim przestygnięciu wlewamy szklankę mleka w proszku, dobrze mieszamy. Masę rozprowadzamy na waflach, nakładamy jeden na drugim. Wafel możemy owinąć w specjalnie stworzony do tego papier, zanim pokroimy go na kawałki odczekujemy jeden dzień. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej