Andruty z mlekiem w proszku - przepis na andruty | Przepisy.pl pixel

Andruty z masą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

26 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 gram

1 szklanka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Andruty dla wielu są przysmakiem dzieciństwa, jeszcze nawet dla tych młodszych. Te pyszne płaskie blaszki sprawiły, że wiele dzieci zakochało się w ich smaku. Tutaj dowiecie się jak je przygotować. Zabieramy się za mleko, do którego dodajemy szklankę cukru, a następnie zaczynamy je gotować, ciągle mieszając. Dodajemy 3 kostki masła, czekamy do momentu aż ulegnie ono całkowitemu rozpuszczeniu. Dodajemy również łyżkę kakao, oraz zapach rumowy. Po lekkim przestygnięciu wlewamy szklankę mleka w proszku, dobrze mieszamy. Masę rozprowadzamy na waflach, nakładamy jeden na drugim. Wafel możemy owinąć w specjalnie stworzony do tego papier, zanim pokroimy go na kawałki odczekujemy jeden dzień. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej