Andruty z mlekiem w proszku - przepis na andruty | Przepisy.pl pixel

Andruty z masą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

26 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 gram

1 szklanka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Andruty dla wielu są przysmakiem dzieciństwa, jeszcze nawet dla tych młodszych. Te pyszne płaskie blaszki sprawiły, że wiele dzieci zakochało się w ich smaku. Tutaj dowiecie się jak je przygotować. Zabieramy się za mleko, do którego dodajemy szklankę cukru, a następnie zaczynamy je gotować, ciągle mieszając. Dodajemy 3 kostki masła, czekamy do momentu aż ulegnie ono całkowitemu rozpuszczeniu. Dodajemy również łyżkę kakao, oraz zapach rumowy. Po lekkim przestygnięciu wlewamy szklankę mleka w proszku, dobrze mieszamy. Masę rozprowadzamy na waflach, nakładamy jeden na drugim. Wafel możemy owinąć w specjalnie stworzony do tego papier, zanim pokroimy go na kawałki odczekujemy jeden dzień. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Andruty z masą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej