Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rogaliki mają w Polsce bardzo długą tradycję. Dziś pokażemy jak przygotować je w najprostszy sposób.
Krok 2
Na początku przygotowywania rogalików należy przygotować rozczyn według przepisu na ciasto podstawowe (można go znaleźć w Internecie), a kiedy powiększy ono swoją objętość, wlać do nieg utarte z cukrem żółtka, oraz wsypać resztę mąki, szczyptę soli, cukier waniliowy. Całą masę dokładnie wyrobić. Następnie dodać olej i roztopione masło. Wszystko ponownie rozrobić, tym razem na klasyczny kształt rogalików i odstawić do rośnięcia. Według naszego uznania można przedtem do środka dostarczyć między innymi powidła, czekoladę lub inny dodatek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej