Rogaliki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

227

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rogaliki mają w Polsce bardzo długą tradycję. Dziś pokażemy jak przygotować je w najprostszy sposób.

Krok 2

Na początku przygotowywania rogalików należy przygotować rozczyn według przepisu na ciasto podstawowe (można go znaleźć w Internecie), a kiedy powiększy ono swoją objętość, wlać do nieg utarte z cukrem żółtka, oraz wsypać resztę mąki, szczyptę soli, cukier waniliowy. Całą masę dokładnie wyrobić. Następnie dodać olej i roztopione masło. Wszystko ponownie rozrobić, tym razem na klasyczny kształt rogalików i odstawić do rośnięcia. Według naszego uznania można przedtem do środka dostarczyć między innymi powidła, czekoladę lub inny dodatek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placuszki z ziemniaków
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej