Kisiel jabłkowo – miętowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kisiel jabłkowo – miętowy

Autor: Mysiunia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę, następnie przekładamy je do garnka, dodajemy sok z cytryny, mięte, cukier oraz 1,5 szklanki wody – gotujemy.

Krok 2

W połowie szklanki wody mieszamy dokładnie mąkę. Kiedy owoce się zagotują, to wyciągamy z nich gałązki mięty i wlewamy wodę z mąką – dokładnie mieszamy do czasu aż zgęstnieje.

Krok 3

Kisiel możemy podawać zarówno na ciepło jak i schłodzony. W wersji na zimno jest bardzo orzeźwiający dzięki posmaku mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kisiel jabłkowo – miętowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej