
Składniki
170 gramów
3 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kruche ciasteczka pokruszyć w misce. Batony rozgnieść w osobnej misce i dodać do ciasteczek.
Krok 2
Teraz wsypać do garnka i dodać 2 łyżki wody. Teraz gotować na małym ogniu aż do powstania masy. Teraz masę dać do przestudzenia(nie całkowitego!).
Krok 3
Teraz do foremki o wymiarach 15cm na 25 cm. Ułożyć na jej dnie masę, którą przygotowaliśmy wcześniej. Teraz poukładać na niej pokrojone w plasterki banany.
Krok 4
Teraz posypać połową pokruszonych michałków.
Krok 5
Na banany dodać bitą śmietanę i ułożyć wzór z bananów. Posypać resztą michałków.
Krok 6
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej