
Składniki
170 gramów
3 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kruche ciasteczka pokruszyć w misce. Batony rozgnieść w osobnej misce i dodać do ciasteczek.
Krok 2
Teraz wsypać do garnka i dodać 2 łyżki wody. Teraz gotować na małym ogniu aż do powstania masy. Teraz masę dać do przestudzenia(nie całkowitego!).
Krok 3
Teraz do foremki o wymiarach 15cm na 25 cm. Ułożyć na jej dnie masę, którą przygotowaliśmy wcześniej. Teraz poukładać na niej pokrojone w plasterki banany.
Krok 4
Teraz posypać połową pokruszonych michałków.
Krok 5
Na banany dodać bitą śmietanę i ułożyć wzór z bananów. Posypać resztą michałków.
Krok 6
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej