Rajska chmurka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rajska chmurka

Autor: przepisowa123

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

170 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kruche ciasteczka pokruszyć w misce. Batony rozgnieść w osobnej misce i dodać do ciasteczek.

Krok 2

Teraz wsypać do garnka i dodać 2 łyżki wody. Teraz gotować na małym ogniu aż do powstania masy. Teraz masę dać do przestudzenia(nie całkowitego!).

Krok 3

Teraz do foremki o wymiarach 15cm na 25 cm. Ułożyć na jej dnie masę, którą przygotowaliśmy wcześniej. Teraz poukładać na niej pokrojone w plasterki banany.

Krok 4

Teraz posypać połową pokruszonych michałków.

Krok 5

Na banany dodać bitą śmietanę i ułożyć wzór z bananów. Posypać resztą michałków.

Krok 6

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej