Rajska chmurka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rajska chmurka

Autor: przepisowa123

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

170 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kruche ciasteczka pokruszyć w misce. Batony rozgnieść w osobnej misce i dodać do ciasteczek.

Krok 2

Teraz wsypać do garnka i dodać 2 łyżki wody. Teraz gotować na małym ogniu aż do powstania masy. Teraz masę dać do przestudzenia(nie całkowitego!).

Krok 3

Teraz do foremki o wymiarach 15cm na 25 cm. Ułożyć na jej dnie masę, którą przygotowaliśmy wcześniej. Teraz poukładać na niej pokrojone w plasterki banany.

Krok 4

Teraz posypać połową pokruszonych michałków.

Krok 5

Na banany dodać bitą śmietanę i ułożyć wzór z bananów. Posypać resztą michałków.

Krok 6

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej