Rajska chmurka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rajska chmurka

Autor: przepisowa123

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

170 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kruche ciasteczka pokruszyć w misce. Batony rozgnieść w osobnej misce i dodać do ciasteczek.

Krok 2

Teraz wsypać do garnka i dodać 2 łyżki wody. Teraz gotować na małym ogniu aż do powstania masy. Teraz masę dać do przestudzenia(nie całkowitego!).

Krok 3

Teraz do foremki o wymiarach 15cm na 25 cm. Ułożyć na jej dnie masę, którą przygotowaliśmy wcześniej. Teraz poukładać na niej pokrojone w plasterki banany.

Krok 4

Teraz posypać połową pokruszonych michałków.

Krok 5

Na banany dodać bitą śmietanę i ułożyć wzór z bananów. Posypać resztą michałków.

Krok 6

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rajska chmurka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej