
Składniki
1 łyżka
0.5 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz, przekrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Migdały upraż na suchej patelni i zostaw do wystudzenia.
Krok 3
Na patelnię wrzuć masło*, wlej miód i podgrzej.
Krok 4
Włóż połówki bananów i podsmaż z każdej strony na złoty kolor.
Krok 5
Gotowe banany ułóż na talerzykach, posyp migdałami i oprósz odrobiną słodkiej papryki. Podaj polane sosem czekoladowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej