
Składniki
1 łyżka
0.5 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz, przekrój wzdłuż na połówki.
Krok 2
Migdały upraż na suchej patelni i zostaw do wystudzenia.
Krok 3
Na patelnię wrzuć masło*, wlej miód i podgrzej.
Krok 4
Włóż połówki bananów i podsmaż z każdej strony na złoty kolor.
Krok 5
Gotowe banany ułóż na talerzykach, posyp migdałami i oprósz odrobiną słodkiej papryki. Podaj polane sosem czekoladowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej