Banany z posypką migdałową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany z posypką migdałową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz, przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Migdały upraż na suchej patelni i zostaw do wystudzenia.

Krok 3

Na patelnię wrzuć masło*, wlej miód i podgrzej.

Krok 4

Włóż połówki bananów i podsmaż z każdej strony na złoty kolor.

Krok 5

Gotowe banany ułóż na talerzykach, posyp migdałami i oprósz odrobiną słodkiej papryki. Podaj polane sosem czekoladowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej