Banany z posypką migdałową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany z posypką migdałową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz, przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Migdały upraż na suchej patelni i zostaw do wystudzenia.

Krok 3

Na patelnię wrzuć masło*, wlej miód i podgrzej.

Krok 4

Włóż połówki bananów i podsmaż z każdej strony na złoty kolor.

Krok 5

Gotowe banany ułóż na talerzykach, posyp migdałami i oprósz odrobiną słodkiej papryki. Podaj polane sosem czekoladowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej