Banany z posypką migdałową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany z posypką migdałową

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz, przekrój wzdłuż na połówki.

Krok 2

Migdały upraż na suchej patelni i zostaw do wystudzenia.

Krok 3

Na patelnię wrzuć masło*, wlej miód i podgrzej.

Krok 4

Włóż połówki bananów i podsmaż z każdej strony na złoty kolor.

Krok 5

Gotowe banany ułóż na talerzykach, posyp migdałami i oprósz odrobiną słodkiej papryki. Podaj polane sosem czekoladowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany z posypką migdałową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej