Placki naan z czarnuszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki naan z czarnuszką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do drożdży dodaj cukier i wodę, wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Masło roztop w rondelku.

Krok 3

Do miski wrzuć mąkę, sól, wlej drożdże i połowę roztopionego masła. Ciasto zagnieć, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce.

Krok 4

Po wyrośnięciu ciasto ponownie zagnieć i podziel na 6 części. Każdą część rozwałkuj na cienki placek i piecz z obu stron po 2 minuty na grillu lub patelni grillowej.

Krok 6

Teraz placuszki posmaruj przygotowanym masłem, posyp czarnuszką i znowu piecz przez pół minuty.

Krok 5

Pozostałe masło wymieszaj dokładnie z przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej