Placki naan z czarnuszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki naan z czarnuszką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do drożdży dodaj cukier i wodę, wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Masło roztop w rondelku.

Krok 3

Do miski wrzuć mąkę, sól, wlej drożdże i połowę roztopionego masła. Ciasto zagnieć, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce.

Krok 4

Po wyrośnięciu ciasto ponownie zagnieć i podziel na 6 części. Każdą część rozwałkuj na cienki placek i piecz z obu stron po 2 minuty na grillu lub patelni grillowej.

Krok 6

Teraz placuszki posmaruj przygotowanym masłem, posyp czarnuszką i znowu piecz przez pół minuty.

Krok 5

Pozostałe masło wymieszaj dokładnie z przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej