
Składniki
300 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżeczki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do drożdży dodaj cukier i wodę, wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Masło roztop w rondelku.
Krok 3
Do miski wrzuć mąkę, sól, wlej drożdże i połowę roztopionego masła. Ciasto zagnieć, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce.
Krok 4
Po wyrośnięciu ciasto ponownie zagnieć i podziel na 6 części. Każdą część rozwałkuj na cienki placek i piecz z obu stron po 2 minuty na grillu lub patelni grillowej.
Krok 6
Teraz placuszki posmaruj przygotowanym masłem, posyp czarnuszką i znowu piecz przez pół minuty.
Krok 5
Pozostałe masło wymieszaj dokładnie z przyprawą Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej