
Składniki
1 sztuka
null
1 pęczek
50 gramów
1 sztuka
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
5 sztuk
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj orzechy ziemne wymieszaj. Orzechy włoskie posiekaj również.
Krok 2
Serek wymieszaj z posiekanymi orzechami ziemnymi i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Krok 3
Dopraw sosem Tabasco, solą i papryką.
Krok 4
Posiekaj natkę i papryczkę chilli. Wymieszaj z orzechami włoskimi.
Krok 5
Z masy serowej formuj kulki, obtocz je w orzechach włoskich, ułóż na liściach sałaty, posyp rukolą.
Krok 6

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej