Kulki na sałacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki na sałacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 pęczek

50 gramów

1 sztuka

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 sztuk

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj orzechy ziemne wymieszaj. Orzechy włoskie posiekaj również.

Krok 2

Serek wymieszaj z posiekanymi orzechami ziemnymi i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Krok 3

Dopraw sosem Tabasco, solą i papryką.

Krok 4

Posiekaj natkę i papryczkę chilli. Wymieszaj z orzechami włoskimi.

Krok 5

Z masy serowej formuj kulki, obtocz je w orzechach włoskich, ułóż na liściach sałaty, posyp rukolą.

Krok 6

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej