Kulki na sałacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki na sałacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 pęczek

50 gramów

1 sztuka

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 sztuk

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj orzechy ziemne wymieszaj. Orzechy włoskie posiekaj również.

Krok 2

Serek wymieszaj z posiekanymi orzechami ziemnymi i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Krok 3

Dopraw sosem Tabasco, solą i papryką.

Krok 4

Posiekaj natkę i papryczkę chilli. Wymieszaj z orzechami włoskimi.

Krok 5

Z masy serowej formuj kulki, obtocz je w orzechach włoskich, ułóż na liściach sałaty, posyp rukolą.

Krok 6

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej