
Składniki
1 sztuka
null
1 pęczek
50 gramów
1 sztuka
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
5 sztuk
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj orzechy ziemne wymieszaj. Orzechy włoskie posiekaj również.
Krok 2
Serek wymieszaj z posiekanymi orzechami ziemnymi i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Krok 3
Dopraw sosem Tabasco, solą i papryką.
Krok 4
Posiekaj natkę i papryczkę chilli. Wymieszaj z orzechami włoskimi.
Krok 5
Z masy serowej formuj kulki, obtocz je w orzechach włoskich, ułóż na liściach sałaty, posyp rukolą.
Krok 6

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej