Kulki na sałacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki na sałacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 pęczek

50 gramów

1 sztuka

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 sztuk

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj orzechy ziemne wymieszaj. Orzechy włoskie posiekaj również.

Krok 2

Serek wymieszaj z posiekanymi orzechami ziemnymi i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Krok 3

Dopraw sosem Tabasco, solą i papryką.

Krok 4

Posiekaj natkę i papryczkę chilli. Wymieszaj z orzechami włoskimi.

Krok 5

Z masy serowej formuj kulki, obtocz je w orzechach włoskich, ułóż na liściach sałaty, posyp rukolą.

Krok 6

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki na sałacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej