Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

500 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.

Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - Krok 1

Krok 2

Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę z pieczarkami, świeżo mielony pieprz, po czym dokładnie wymieszaj farsz.

Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - Krok 2

Krok 3

Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.

Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - Krok 3

Krok 4

Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki.

Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - Krok 4

Krok 5

Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron.

Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - Krok 5

Krok 6

Zgodnie z zaleceniami na opakowaniu przygotuj Sos pieczarkowy z cebulką Knorr, połącz go z kwaśną śmietaną i podawaj krokiety z sosem.

Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej