Krokiety z sosem pieczarkowym - z mięsem: przepis | Przepisy.pl pixel

Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

500 mililitrów

100 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.

Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - Krok 1

Krok 2

Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę z pieczarkami, świeżo mielony pieprz, po czym dokładnie wymieszaj farsz.

Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - Krok 2

Krok 3

Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.

Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - Krok 3

Krok 4

Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki.

Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - Krok 4

Krok 5

Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron.

Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - Krok 5

Krok 6

Zgodnie z zaleceniami na opakowaniu przygotuj Sos pieczarkowy z cebulką Knorr, połącz go z kwaśną śmietaną i podawaj krokiety z sosem.

Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krokiety z mięsem w sosie pieczarkowymKrokiety z mięsem w sosie pieczarkowym

Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.