Kurczak z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z rodzynkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 łyżki

500 gramów

null

null

350 mililitrów

50 gramów

4 łyżki

2.5 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i pokrój na kawałki. Natrzyj solą i pieprzem.

Krok 2

Olej połącz z 1,5 łyżki curry, sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Kurczaka posmaruj marynatą i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 4

Cebulę obierz i pokrój w plasterki.

Krok 5

Do garnka wlej pół szklanki wody i włóż połowę cebuli, a na niej ułóż kurczaka. Wierzch posyp rodzynkami i przykryj resztą cebuli.

Krok 6

Potrawę duś na małym ogniu 30 minut.

Krok 7

Dodaj jogurt i dobrze wymieszaj, dopraw łyżką curry, szczyptą soli i pieprzu. Sos wlej do kurczaka i duś 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sos Robert - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej