
Składniki
4 sztuki
1.5 łyżki
500 gramów
null
null
350 mililitrów
50 gramów
4 łyżki
2.5 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i pokrój na kawałki. Natrzyj solą i pieprzem.
Krok 2
Olej połącz z 1,5 łyżki curry, sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Kurczaka posmaruj marynatą i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.
Krok 4
Cebulę obierz i pokrój w plasterki.
Krok 5
Do garnka wlej pół szklanki wody i włóż połowę cebuli, a na niej ułóż kurczaka. Wierzch posyp rodzynkami i przykryj resztą cebuli.
Krok 6
Potrawę duś na małym ogniu 30 minut.
Krok 7
Dodaj jogurt i dobrze wymieszaj, dopraw łyżką curry, szczyptą soli i pieprzu. Sos wlej do kurczaka i duś 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej