
Składniki
4 sztuki
1.5 łyżki
500 gramów
null
null
350 mililitrów
50 gramów
4 łyżki
2.5 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i pokrój na kawałki. Natrzyj solą i pieprzem.
Krok 2
Olej połącz z 1,5 łyżki curry, sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Kurczaka posmaruj marynatą i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.
Krok 4
Cebulę obierz i pokrój w plasterki.
Krok 5
Do garnka wlej pół szklanki wody i włóż połowę cebuli, a na niej ułóż kurczaka. Wierzch posyp rodzynkami i przykryj resztą cebuli.
Krok 6
Potrawę duś na małym ogniu 30 minut.
Krok 7
Dodaj jogurt i dobrze wymieszaj, dopraw łyżką curry, szczyptą soli i pieprzu. Sos wlej do kurczaka i duś 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej