Kurczak z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z rodzynkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 łyżki

500 gramów

null

null

350 mililitrów

50 gramów

4 łyżki

2.5 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i pokrój na kawałki. Natrzyj solą i pieprzem.

Krok 2

Olej połącz z 1,5 łyżki curry, sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Kurczaka posmaruj marynatą i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 4

Cebulę obierz i pokrój w plasterki.

Krok 5

Do garnka wlej pół szklanki wody i włóż połowę cebuli, a na niej ułóż kurczaka. Wierzch posyp rodzynkami i przykryj resztą cebuli.

Krok 6

Potrawę duś na małym ogniu 30 minut.

Krok 7

Dodaj jogurt i dobrze wymieszaj, dopraw łyżką curry, szczyptą soli i pieprzu. Sos wlej do kurczaka i duś 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej