Kurczak z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z rodzynkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 łyżki

500 gramów

null

null

350 mililitrów

50 gramów

4 łyżki

2.5 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i pokrój na kawałki. Natrzyj solą i pieprzem.

Krok 2

Olej połącz z 1,5 łyżki curry, sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Kurczaka posmaruj marynatą i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 4

Cebulę obierz i pokrój w plasterki.

Krok 5

Do garnka wlej pół szklanki wody i włóż połowę cebuli, a na niej ułóż kurczaka. Wierzch posyp rodzynkami i przykryj resztą cebuli.

Krok 6

Potrawę duś na małym ogniu 30 minut.

Krok 7

Dodaj jogurt i dobrze wymieszaj, dopraw łyżką curry, szczyptą soli i pieprzu. Sos wlej do kurczaka i duś 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej