
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1.5 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz ze skórek i pokrój wzdłuż na połowy, na następnie wszerz na połowy.
Krok 2
Do startego miąższu kokosa dodaj jajko, cukier oraz mąkę i zrób z tego ciasto.
Krok 3
Każdy kawałek banana obtaczaj w cynamonie, a następnie w cieście i smaż przez 5 minut na rozgrzanym maśle.* *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej