Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1.5 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz ze skórek i pokrój wzdłuż na połowy, na następnie wszerz na połowy.
Krok 2
Do startego miąższu kokosa dodaj jajko, cukier oraz mąkę i zrób z tego ciasto.
Krok 3
Każdy kawałek banana obtaczaj w cynamonie, a następnie w cieście i smaż przez 5 minut na rozgrzanym maśle.* *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej