Banany w cieście kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w cieście kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1.5 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórek i pokrój wzdłuż na połowy, na następnie wszerz na połowy.

Krok 2

Do startego miąższu kokosa dodaj jajko, cukier oraz mąkę i zrób z tego ciasto.

Krok 3

Każdy kawałek banana obtaczaj w cynamonie, a następnie w cieście i smaż przez 5 minut na rozgrzanym maśle.* *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z pomidorami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej