Banany w cieście kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany w cieście kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1.5 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz ze skórek i pokrój wzdłuż na połowy, na następnie wszerz na połowy.

Krok 2

Do startego miąższu kokosa dodaj jajko, cukier oraz mąkę i zrób z tego ciasto.

Krok 3

Każdy kawałek banana obtaczaj w cynamonie, a następnie w cieście i smaż przez 5 minut na rozgrzanym maśle.* *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Banoffee pie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej