Czekoladowa fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowa fantazja

Autor: grzesiek134

ratingratingratingratingrating

1

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

250 mililitrów

200 gramów

2 sztuki

50 gramów

80 mililitrów

1.5 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włożyć masło oraz czekoladę, postawić na małym ogniu, aby te składniki się roztopiły, następnie dodać mleko, kakao i zmiksować.

Krok 2

Odstawić z ognia i wrzucić 2 jaja oraz cukier i mąkę, później wodę, następnie porządnie zmiksować do uzyskania jednolitej masy na naleśniki.

Krok 3

Masę należy wlać na rozgrzaną patelnię, ok. 4 łyżki ciasta (trochę mniej lub więcej w zależności od potrzeb) rozprowadzić na całą patelnię i podsmażać ok. minuty po każdej stronie.

Krok 4

Gotowe naleśniki można przełożyć bitą śmietaną oraz owocami, w moim przypadku truskawkami i polane polewą czekoladową. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej