
Składniki
1 szklanka
250 mililitrów
200 gramów
2 sztuki
50 gramów
80 mililitrów
1.5 łyżeczki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włożyć masło oraz czekoladę, postawić na małym ogniu, aby te składniki się roztopiły, następnie dodać mleko, kakao i zmiksować.
Krok 2
Odstawić z ognia i wrzucić 2 jaja oraz cukier i mąkę, później wodę, następnie porządnie zmiksować do uzyskania jednolitej masy na naleśniki.
Krok 3
Masę należy wlać na rozgrzaną patelnię, ok. 4 łyżki ciasta (trochę mniej lub więcej w zależności od potrzeb) rozprowadzić na całą patelnię i podsmażać ok. minuty po każdej stronie.
Krok 4
Gotowe naleśniki można przełożyć bitą śmietaną oraz owocami, w moim przypadku truskawkami i polane polewą czekoladową. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej