Czekoladowa fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowa fantazja

Autor: grzesiek134

ratingratingratingratingrating

1

31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

250 mililitrów

200 gramów

2 sztuki

50 gramów

80 mililitrów

1.5 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włożyć masło oraz czekoladę, postawić na małym ogniu, aby te składniki się roztopiły, następnie dodać mleko, kakao i zmiksować.

Krok 2

Odstawić z ognia i wrzucić 2 jaja oraz cukier i mąkę, później wodę, następnie porządnie zmiksować do uzyskania jednolitej masy na naleśniki.

Krok 3

Masę należy wlać na rozgrzaną patelnię, ok. 4 łyżki ciasta (trochę mniej lub więcej w zależności od potrzeb) rozprowadzić na całą patelnię i podsmażać ok. minuty po każdej stronie.

Krok 4

Gotowe naleśniki można przełożyć bitą śmietaną oraz owocami, w moim przypadku truskawkami i polane polewą czekoladową. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej