Czekoladowa fantazja

Autor: grzesiek134

ratingratingratingratingrating

1

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

50 gramów

2 sztuki

250 mililitrów

200 gramów

1 szklanka

80 mililitrów

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włożyć masło oraz czekoladę, postawić na małym ogniu, aby te składniki się roztopiły, następnie dodać mleko, kakao i zmiksować.

Krok 2

Odstawić z ognia i wrzucić 2 jaja oraz cukier i mąkę, później wodę, następnie porządnie zmiksować do uzyskania jednolitej masy na naleśniki.

Krok 3

Masę należy wlać na rozgrzaną patelnię, ok. 4 łyżki ciasta (trochę mniej lub więcej w zależności od potrzeb) rozprowadzić na całą patelnię i podsmażać ok. minuty po każdej stronie.

Krok 4

Gotowe naleśniki można przełożyć bitą śmietaną oraz owocami, w moim przypadku truskawkami i polane polewą czekoladową. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej